Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Цукерберг виділив $ 500 млн посадовим особам виборчих комісій, щоб вплинути на вибори в США

Категорія:

Спецтема:

Національна консервативна правова організація «Проект Амістад» з «Товариством Томаса Мора» опублікувала 39-сторінковий звіт, у якому йдеться про те, що посадовим особам виборчих комісій засновник «Фейсбуку» Марк Цукерберг виділив 500 млн доларів США.

«Проект Амістад» з'ясував, що ці гроші використовувалися для впливу на вибори на користь кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена, пише Велика Епоха.

Основна частина коштів дісталася «Центру технологій та громадянського життя» (CTCL), некомерційній організації, яку заснували колишні керівники та співробітники некомерційної організації New Organizing Institute, пов'язаної з Демократичною партією.

Згідно зі звітом, в цьому році центр почав відправляти агентів у різні штати для вербування соратників партії демократів, щоб підготувати від неї заявки на субсидії. Наприклад, організація виділила 100 тис. доларів США Корі Мейсону, меру Расіна в штаті Вісконсин, для залучення ще чотирьох міст. Їм необхідно було розробити план виборів і запросити додаткові субсидії від центру.

Ці п'ять міст представили свій план у червні й отримали 6,3 млн доларів США на його реалізацію.

Подібна «приватизація» виборів «підриває закон "Допоможи проголосувати Америці" (Help America Vote Act, HAVA), який вимагає, щоб плани виборів штату були представлені та затверджені федеральними чиновниками, а всі виборці мали рівний доступ до всіх ресурсів», говориться у звіті.

Завдяки фінансуванню від Цукерберга через CTCL на кожного виборця в демократичних районах витрачалося приблизно 47 доларів США в порівнянні з 4-7 доларами США на виборця в традиційно республіканських районах штату.

Більш того, ці дії суперечать планам виборів до законодавчих органів і пропонують місцевому уряду прийняти чиюсь сторону у виборчому процесі, сказано у звіті.

Ні представник Мейсона, ні представник «Фейсбуку», ні медіа офіс «Центру технологій та громадянського життя» не відповіли на запити про коментарі.

«По суті, це тіньовий уряд, який управляє нашими виборами», — сказав Філ Клайн, директор «Проекту Амістад», на пресконференції у Вірджинії. «Основну відповідальність за проведення виборів несе уряд. Ми не виставляємо вибори на торги. Не "Кока-кола" проводить вибори. Управління процесом — це робота уряду, і воно повинно виконувати її, не втручаючись в результати».

Звіт також показав, що серед основних фондів, які фінансували вибори, були «Фонд демократії», «Новий венчурний фонд» (NVF), «Фонд Сколла» і Фонд Джона С. і Джеймса Л. Нейта (Knight Foundation).

Крім «Центру технологій та громадянського життя», до інших неприбуткових організацій, які вважаються ключовими в розподілі грошей, відносяться «Центр досліджень електронних інновацій», «Центр проєктування міських забудов», «Національний інститут голосування вдома», «Центр безпечних і сучасних виборів» і організація Rock the Vote.

Жодна з організацій не відповіла на запити про коментарі.

Нагадаємо, Facebook має 10 базованих у США факт-чекерів, які фактично займаються цензурою невигідних дописів, що не відповідають лівим та ліберальним поглядам. 

Факт-чекери Фейсбука є частиною Міжнародної мережі перевірки фактів (International Fact Checking Network) Інституту Пойнтера, яка отримала 1,3 мільйона доларів від ліберальних мільярдерів Джорджа Сороса та П'єра Омід'яра.

2018 року Марк Цукерберг попереджав про регулювання соцмереж у майбутньому

Наші інтереси: 

Розуміти, що передувало нечесним президентським виборам у США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи