Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Споживайте менше, створюйте більше. Творець Telegram закликав відмовитися від бездумних покупок

Творець соціальної платформи Telegram Павло Дуров закликав людей не реагувати на маркетингові трюки великих корпорацій і відмовитися від руйнівного для планети та людини споживацтва. Нескінченне споживання неминуче призводить до пастки. Щастя – це створювати нові смисли та рухати прогрес вперед.

«Великі корпорації використовують маркетинг, щоб обдурити нас думкою, наче розв'язання наших проблем полягає в тому, щоб купляти більше їхніх товарів. Реальне вирішення часто протилежне: воно полягає в тому, щоб споживати менше, а не більше. У більшості випадків наші проблеми викликані в першу чергу надмірним споживанням», — пише він на своєму сайті для публікацій будь-яких текстів.

Дуров пояснює свою думку на простому прикладі: «Якщо у вас надмірна вага, вас засипають рекламними абонементами в тренажерний зал або харчових добавок. Але ключ до схуднення — це менше їсти, а не нове взуття і протеїновий порошок».

Або якщо ви боретеся з головним болем і стресом, то великі фармацевтичні компанії будуть пропонувати медикаментозне лікування і купу таблеток.

«Але щоб дійсно знизити рівень стресу, вам слід почати більше спати та гуляти, а не споживати розважальні продукти і переглядати соціальні мережі пізно вночі», – розвиває думку творець Telegram.

Нескінченне споживання неминуче призводить до пастки, яка покликана зробити кожну людину нещасною, а корпорації щасливими.

«На відміну від корпоративних апетитів ресурси нашої планети скінченні. Як вид ми стали дуже ефективно виробляти і продавати собі непотрібні речі, але за рахунками платить планета», – пише він.

При цьому Дуров зазначив, що ніколи не шкодує про відмову купувати дорогі речі, якими люблять себе оточувати багаті люди. Разом з тим, він вказує, що щастя – це створювати нові смисли та рухати прогрес вперед.

«Ми живемо в епоху, коли можливості людської творчості безмежні. Можна винаходити роботів, редагувати гени, створювати віртуальні світи... Є так багато цікавих незвіданих областей для дослідження. Я сподіваюся, що більше людей відкриють для себе задоволення створювати речі для інших. Я сподіваюся, що одного разу ми як вид відмовимось від руйнівного шляху нескінченного споживання до повноцінної подорожі по створенню кращого світу для себе і оточуючих», – завершив він.

Павло Дуров – підприємець, програміст, доларовий мільярдер, один з творців соціальної мережі «ВКонтакте» і однойменної компанії, а також месенджера Telegram та інших проектів. Колишній генеральний директор «ВКонтакте» (2006-2014).

 

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що є справжніми цінностями.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Карантинні обмеження зменшили споживання.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

боги не схвалюють марнотратства.Усесвіт ощадливий.радію

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

І, все це, справді так. Цікаво, скільки людей це усвідомлює?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Люба Покотило.
0
Ще не підтримано

Добримуюсь правила не купувати багато, а якісно. Не купувати без думно, а лише при потребі. Кожна куплена річ має бути оцінена і шанована.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Правильно !

Вітаю тебе, Любо !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Карантинні обмеження зменшили споживання.