Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вчителі та директори шкіл Тернополя виграли суд і не платитимуть штраф за роботу у карантин

Світ:

25 директорів шкіл та дитячих садочків Тернополя виграли суд та не платитимуть штраф за роботу у “червоній зоні”. Розглянуто 25 справ, які після слухання закрили за відсутністю складу адміністративного правопорушення. Про це повідомила суддя-спікерка Тернопільського міськрайонного суду Анна Мостецька.

 

“18 адмінпротоколів тернопільський міськрайонний суд розглянув 8 жовтня. Ще 7 – раніше. Розгляди справ ще тривають.  – 8 жовтня 18 справ розглянув суддя Олег Холява. Інші судді також поступово здійснюють розгляди. Загалом розглянуто вже 25 справ. Всі вони були закриті за відсутністю складу адміністративного правопорушення. Не було такого випадку, щоб керівник навчального закладу був притягнутий до адмінвідповідальності за порушення правил карантину. У кожній справі свої особливості. Але загальна позиція усіх директорів шкіл та дитсадків полягає в тому, що вони не могли припинити роботу навчального закладу. Тому що постановою Кабміну у тій редакції, яка діяла на час складання протоколу, було заборонено учням відвідувати навчальні заклади, але аж ніяк не директорам шкіл обмежувати навчальний процес, – цитує Анну Мостецьку Файне місто

На початку вересня від правоохоронців надійшли 60 адмінпротоколів на директорів тернопільських шкіл та дитсадків. Справи про вчинення адмінправопорушення суд має розглянути протягом трьох місяців з моменту складення адмінпротоколу. 

Нагадаємо, міський голова Тернополя Сергій Надал під час ефіру у студії “Файного міста” наголошував на тому, що жоден із керівників освітніх закладів, на якого було складено протокол, не платитиме штраф. За словами очільника міста, справа перебуває постійно на контролі. Кожен із відповідачів забезпечений юридичною та адвокатською допомогою.

“Ми впевнені, що зможемо юридично довести у суді, що ці протоколи є незаконними. Ніхто з керівників освітніх закладів не нестиме відповідальності у вигляді штраф за те, що освітній заклад працював у період внесення Тернополя до “червоної” зони. Навіть те, що Уряд згодом прийняв рішення дозволити роботу навчальних закладів є доказом того, що свого часу ми зробили все вірно”, – повідомив Сергій Надал.

3 вересня Уряд вніс Тернопіль до “червоної” зони, відповідно до якої функціонування шкіл та дитячих садочків заборонене. У Тернопільській міській раді прийняли рішення не припиняти роботу освітніх закладів. Адже, за словами міського голови Тернополя, напередодні він отримав сотні звернень від тернопільських батьків з проханням не зупиняти роботу освітніх закладів і тому навчання у місті не припиняли. надалі. Єдиною та основною умовою є жорстке дотримання всіх карантинних вимог, рекомендованих МОЗом.

 

Наші інтереси: 

Поки народ розуміє, що коронавірусна афера є ганебним знущанням над людьми, влада буде прислухатися і виносити рішення на користь людей і здорового глузду. Тож не дамо себе ошукати і скривдити! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

ОК. Я не знала.

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Можна було в статті нагадати, що очільник Тернополя - представник ВО "Свобода".

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

ОК. Я не знала.

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

До речі, я з Тернополя і смію зауважити, що за два терміни свого головування у міськраді Надал крім косметичних покращень займався мутними земельними схемами, сприяючи знищенню частин парків і зелених насаджень в місті.

Коли почався карантин Надал був одним із перших хто виступав за посилення обмежень: відміна транспорту, тиск на дрібний бізнес та інше в такому стилі...

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

cBіт Розумний каже:
Можна було в статті нагадати, що очільник Тернополя - представник ВО "Свобода".

І що ж тут такого? Раніше серед бандерівців також були адекватні люди.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

G2 VS A1R21

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, для суду є суттєвою відмінність між "учням заборонено відвідувати навчальні заклади" та "директори повинні обмежувати навчальний процес за вказівками кабміну". Тож, накладати штрафи, масово, на батьків - то нема дурних! Принаймні, настільки дурних.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!