Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Патрулювання ВПС США і України над Причорномор'ям стануть регулярними

Спецтема:

14 вересня три стратегічні бомбардувальники ВПС США В-52Н в супроводі винищувачів Повітряних сил Збройних сил України знову літали над акваторію Чорного моря в ході спільних дій з країнами-партнерами у сфері колективної безпеки.

Американські партнери є послідовними у своїх діях, підтримуючи Україну, як на дипломатичному фронті, так і в українському небі, йдеться у повідомленні Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії.

Екіпажі B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні та оперативні можливості для стримування Росії.

Стратегічні партнери України в черговий раз натякають російському керівництву, що не залишать Україну наодинці та не дадуть перетворити Чорне та Азовське моря у внутрішні озера РФ.

Довідка:

Boeing B-52 Stratofortress – американський стратегічний бомбардувальник фірми Боїнг, що стоїть на озброєнні Повітряних Сил США з 1955 року.

На сьогодні стратегічний бомбардувальник пройшов ряд модифікацій під сучасне озброєння.

На висотах близько 15 тис. метрів він може нести різні види озброєння, в тому числі ядерне. Втім, як показує бойовий досвід в Іраку та Афганістані, бомбардувальник успішно здатен завдавати ударів на малих висотах.

Загалом В-52 може нести до півсотні боєприпасів загальною вагою 31,5 тонн.

Основне завдання, для якого В-52 розроблявся – доставка двох термоядерних бомб великої потужності до будь-якої точки СРСР. Сьогодні внаслідок проходження глобальних модернізацій його завдання значно ширші.

В-52 став одним із небагатьох легендарних літаків, які знаходяться на службі безперервно понад півстоліття.

Попри те, що В-52 розроблявся в кінці 1940-х – початку 1950-х, він залишається основним літаком дальньої бомбардувальної авіації американських ВПС, поряд із надзвуковими B-1b Lancer, пара яких нещодавно працювала в українському небі.

Планується, що В-52 залишиться у такому статусі, як мінімум, до 2030 року.

Наші інтереси: 

Військово-політична підтримка України Сполученими Штатами. Зміцнення обороноздатності України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Як Лахті та Калашніков...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Як Лахті та Калашніков...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!