Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США перекинуть з Польщі до Литви військових, які будуть базуватися біля білоруського кордону

Американські війська та танки прибудуть до Литви у п'ятницю для двомісячного розміщення біля білоруського кордону, проте цей крок не є посилом для Білорусі, яку підтримує Росія.

Розміщення військ в Литві, яке розпочнеться 4 вересня і триватиме до листопада, включає 500 американських військовослужбовців та 40 машин, таких як танки "Абрамс" і бронетранспортери "Бредлі", сказав речник Литовської армії, повідомляє Reuters.

У військовому командуванні Литви додали, що на додаток до військ США в країну прибудуть близько однієї тисячі військовослужбовців і бойові літаки з Франції, Італії, Німеччині, Польщі та інших країн. Вони візьмуть участь у щорічних військових навчаннях 14-25 вересня.

Олександр Лукашенко звинуватив НАТО у зосередженні військ біля кордонів Білорусі й заявив, що буде просити російської військової допомоги у разі потреби.

Раніше міністр оборони Литви  Раймундас Каробліс (Raimundas Karoblis) заявив, що існує реальна небезпека того, що Росія направить свої сили до Білорусі.

Наші інтереси: 

Розуміти, що присутність НАТО та американських військових на східних кордонах Європи сприятиме безпеці нашого регіону і стримуватиме Росію від її агресивних дій.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи