Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Математична модель професора Норпота передбачає впевнену перемогу Трампа: імовірність переобрання 91–95%

Категорія:

Спецтема:

Це йде всупереч майже всім поточним прогнозам, які масово тиражують про-демократичні ЗМІ. Проте на всіх попередніх виборах модель Гельмута Норпота давала дуже високу точність, а саме 25 з 27.

200709helmutnorpoth.jpg

Гельмут Норпот (Helmut Norpoth, 1943 р. н.)
Гельмут Норпот (Helmut Norpoth, 1943 р. н.) – американський політолог та професор політології в Stony Brook University.

Сама модель була розроблена у 1996 році. З того часу модель дала точний результат на 5 із 6 президентських виборах. Цікаво, що модель взагалі не використовує дані різних опитувань, які при недостатньо професійному формулюванні запитань можуть дати категорично протилежний результат. Крім того, є чимало людей, які не бажають відповідати в телефонних опитуваннях або свідомо брешуть.

Модель професора Норпота з Університету Stony Brook побудована на урахуванні даних різних поточних виборів, основними з яких є дані різних праймеріз; чи йде поточний Президент на другий термін; яка економічна ситуація в країні й кого населення вважає винним у негараздах – Президента чи зовнішні обставини; а також враховує деякі більш дрібні дані.

Як я вже зауважив, з моменту своєї появи ця модель дала правильний результат  в 5 із 6 президентських виборах. Помилка була у 2000 році, коли Альберт Ґор виграв вибори за загальною кількістю голосів, проте програв за кількістю виборщиків. Після цього модель почала враховувати ще й праймеріз у Південній Кароліні (які не враховувались в першому варіанті моделі), і подальші прогнози були точними.

Ще більш цікаво: коли модель було ретроспективно застосовано до всіх президентських виборів, починаючи з 1912 року, то вона дала правильний результат у 25 із 27 випадках. Помилка була на виборах 1960 року (коли переміг Джон Кеннеді) та 2000 року (коли переміг Джордж Буш молодший).

Ще в лютому 2015 року професор Норпот заявив, що на майбутніх виборах з імовірністю 65% переможуть республіканці. А у 2016 році він вже впевнено передбачив перемогу Дональда Трампа, в той час як більшість прогнозів надавала перевагу перемозі Гіларі Клінтон.

На своєму сайті «Forecasting presidential elections» (Прогноз президентських виборів) професор Норпот дає просто приголомшливий прогноз: «Імовірність переобрання Трампа складає 91-95%».

Наскільки результат відповідатиме прогнозу – покаже час. Проте демократи вже зараз готуються до програшу і невизнання результатів виборів. Тому почали поширювати інформацію, що нібито на Трампа працюватиме армія хакерів, які будуть «ламати» системи підрахунку голосів. Тому (у разі програшу Байдена) не можна буде визнавати результатів виборів. Сам Байден вже навіть заявив, що у випадку перемоги Трампа військові мають вигнати його з Білого дому. Кілька провідних демократів вже зараз висловились, що не будуть визнавати перемогу Трампа.

Водночас в прореспубліканській пресі пройшло повідомлення, що демократи в деяких штатах таємно друкують фальшиві бюлетені, щоб сфальшувати результати виборів.

Схоже, що осінь в США буде гарячою.

P.S. Тим, хто добре володіє англійською мовою, можу порадити дві цікаві статті професора Норпота. В них він звертає увагу, що якщо за час першої президентської каденції рівень життя населення погіршувався, то кандидат на другий термін програвав. Проте якщо населення сприймало це погіршення як результат "війни проти Америки", то "Президент війни" однозначно перемагав. Тому він робить допущення (не пов'язане з його моделлю), що американці можуть сприймати Трампа як Президента країни, яка веде війну проти коронавірусу. Бо до початку епідемії економіка зростала, рівень життя підіймався, а безробіття впало до рекордно низького рівня.

How Trump’s war on the coronavirus could win him re-election

Will economic recession cost President Trump the election?

Наші інтереси: 

Вибори в США цього року – це поле боротьби між транснаціональними компаніями, ліваками та люмпенами з одної сторони та вільними самодостатніми громадянами, національним капіталом, середнім класом з іншої. Ультраіндастріал з одної сторони – проти традиціоналізму та постіндастріалу з іншої. Результати виборів матимуть великий вплив на подальшу долю США і світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Земля має не одну, а всі можливі історії

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Земля має не одну, а всі можливі історії

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, Дональду Трампу ще треба розібратися з "демократами" - дітьми диявола.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!