Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Половина населення вже перехворіла Covid-19 і має природний імунітет – дослідження Оксфордського університету

Світ:

Британці уже придбали істотний природний імунітет щодо коронавірусу SARS-CoV-2 внаслідок непомітного поширення Covid-19 протягом трьох місяців. Якщо тестування підтвердять ці висновки, то нинішні карантинні обмеження можуть бути зняті набагато раніше.

200403oxford.jpg

Оксфордський університет
Оксфордський університет

COVID-19, ймовірно, вже існував у Великобританії з січня 2020 р., тож половина населення вже інфікована та імунізована – повідомляють британські вчені. При цьому більшість людей не відчувають жодних симптомів або мають тільки легкі симптоми. 

Річ у тім, що поширення нового патогенного збудника інфекції, який викликає захисний імунітет, як правило, характеризується трьома фазами – повідомляють дослідники з Оксфордського університету:   

(I) початкова фаза повільного накопичення заражень (часто непомітна),

(II) друга фаза швидкого зростання заражень з випадками хвороби та смерті,

(III) уповільнення передачі через вичерпання частки сприйнятливих людей і припинення епідемічної хвилі.

Перед запровадженням обмежувальних заходів (наприклад, соціальної дистанції, заборони на поїздки тощо) та при припущенні, що інфекція викликає захисний імунітет, епідеміологічна теорія вказує на те, що тривала епідемія SARS-CoV-2 буде відповідати цій схемі.

Результати, представлені науковцями, свідчать про те, що нинішні епідемії у Великобританії та Італії розпочалися щонайменше за місяць до першої смерті та вже привели до накопичення значного рівня колективного імунітету в обох країнах.

Результати Оксфорда означають, що країна вже придбала істотний імунітет шляхом непомітного поширення Covid-19 протягом більш як двох місяців. Якщо результати підтвердяться в результаті тестування, то нинішні карантинні обмеження можуть бути зняті набагато раніше.


Уряди Швеції та Нідерландів з самого початку застосовували подібний підхід. Так, у своєму зверненні до земляків прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рут одразу вказав, що більшість з них будуть інфіковані вірусом. Якщо людина буде інфікована, але перехворіє без тяжких наслідків, то в неї з’явиться імунітет. Якщо таких людей буде багато, то вони сформують загальний імунітет. Це знизить вірогідність того, що вірус зачепить вразливих людей похилого віку та людей з пониженим імунітетом. Тобто, наразі потрібно захистити цих людей шляхом контролю над розповсюдженням вірусу. 

Наші інтереси: 

Розуміти, що в Україні відбуваються подібні процеси, тому більша частина українців уже має імунітет до коронавірусу SARS-CoV-2.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На цю статтю вчених Оксфорду багато посилань у серйозних ЗМІ, наприклад, Coronavirus may have infected half of UK population — Oxford study (FT).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На цю статтю вчених Оксфорду багато посилань у серйозних ЗМІ, наприклад, Coronavirus may have infected half of UK population — Oxford study (FT).

Все, що робиться з власної волі, – добро!