Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російська нафта Urals впала нижче $ 20. На скільки Росії вистачить ФНБ?

Світ:

Російська нафта Urals в країнах ЄС швидко дешевшає. У четвер для Західної Європи ціна впала до 18,7 долара - рівня середини 1990-х, хоча ще на початку березня постачання проходили по 50. Продати російську нафту дорожче неможливо: як зазначає Reuters, Trafigura, Glencore, Shell, BP провели шість тендерів на поставку Urals з балтійських портів, але не знайшли жодного покупця. 

 

9 березня, коли ф'ючерси на Brent впали на 30%, Мінфін РФ запевнив, що 6-10 років дешевої нафти зможе покрити «калитка», яку збирали з 2017 року на додаткові нафтогазові доходи бюджету, пише finanz.ru.

18 березня на Лондонській біржі ICE ф'ючерси на Brent оновили мінімуми з 2003 року - 24,5 долара за барель. Російська нафта Urals в країнах ЄС дешевшає ще швидше. У четвер для Західної Європи ціна впала до 18,7 долара - рівня середини 1990-х, хоча ще на початку березня постачання проходили по 50.

Продати російську нафту дорожче неможливо: як зазначає Reuters, Trafigura, Glencore, Shell, BP провели шість тендерів на поставку Urals з балтіійскіх портів, але не знайшли жодного покупця. Саудівська Аравія пропонує EC поставки за ціною Brent мінус 10 доларів, і російські постачальники змушені йти на відповідні знижки.

Бюджет недоотримає 3 трильйони рублів нафтогазових доходів, стане дефіцитним, а виконання макроекономічного прогнозу під загрозою. Крім латання бюджетних дірок, гроші потрібні авіакомпаніям, туризму, малому бізнесу і цілої низки інших секторів.

З нафтою по 15-20 доларів прожити 6-10 років на грошах ФНБ в уряду не вийде. На початок березня в фонді було 125 млрд. доларів, з яких 25 млрд. - вже витрачені на інфраструктурні проекти, допомогу банкам і вкладення в єврооблігації України.

У невикористаної, ліквідної частини ФНБ у вигляді валюти на рахунках в центробанку лежать 99 млрд доларів. До цієї суми потрібно додати 45 млрд доларів, куплених Мінфіном на ринку в минулому році.

Наші інтереси: 

Знати про стан справ в РФ. Дізнтися між іншим, що РФ купила єврооблігації України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цитата:
вкладення в єврооблігації України

А от з цього місця детальніше, будь ласка. На що вони сподіваються?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цитата:
вкладення в єврооблігації України

А от з цього місця детальніше, будь ласка. На що вони сподіваються?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Я так розумію, що купляти Україні державні облігації РФ не вигідно - все одно росіяни "відкрутяться" (як в анекдотах про Штирлиця:) )

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"