Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Орли Авакова в ділі: як горе-поліцейські накрили приватний дитсадок

Нещодавно Нацполіція відзначилася феєричної історією з дитячим садочком, яка скінчилася знищенням останнього. "Героїчна" робота слідчо-оперативної групи полягала в тому, щоб виїхати за анонімним викликом і без дозволу увірватися у приватний садок, де нібито "утримували" дітей.

"Спецоперацією" особисто керував начальник одного зі столичних управлінь, пише Віталій Шабунін у своєму блозі на 24 каналі.

Почнемо з того, звідки про цю "спецоперацію" взагалі стало відомо. Поліція сама про неї написала. Вони реально пишаються тим, що знищили дитячий садочок.

Добре, що дітей обличчям в підлогу не поклали. І на тому дякуємо. Хоча ні, постривайте, не дякуємо, бо повели поліцейські себе не лише по-ідіотські, але й цілком незаконно. Їхня, наголошу, офіційна версія звучить так: "Надійшло анонімне повідомлення про те, що незаконно функціонує дитячий садочок, де "утримують" більше 10 дітей. Туди одразу виїхав начальник управління і слідчо-оперативна група".

Круто, правда? Один анонімний дзвінок, і виїжджає не патрульне авто, а цілий начальник управління та слідчо-оперативна група. Це ж, страшно навіть подумати, – приватний дитячий садок! Ладно, би наркопритон якийсь чи бордель, можна було би як завжди особливо не паритися.

Працівники поліції через невідкладний обшук потрапляють всередину приміщення. "Невідкладний" – означає без будь-якої санкції чи дозволів. Якщо перекласти людською мовою – поліцейські тупо вломлюються в будівлю, на що не мали жодного права.

За хвилину до цього вони бачили, що діти спокійно гуляють і граються на подвір'ї будинку. Їх ніхто не утримує силою, їх не б’ють і не ріжуть. Ну, але чому б все одно не вломитися? Як то кажуть, сила є, а іншого й не треба.

Потрапивши всередину, доблесні полісмени героїчно припиняють незаконний прийом їжі дітьми і викликають батьків.

Коли батьки приїхали за власними дітьми, їм викотили, наголошу, юридичну кваліфікацію перебування їх дітей в садочку. Частина третя статті 146-ї Кримінального Кодексу України – незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Санкція передбачає позбавлення волі до десяти років!

Після чого кожного з батьків почали залякувати ювенальною юстицією. Мовляв, а чого це ви дітей сюди віддали, а не у державний садок чи взагалі з ними вдома не сидите?

Бо батьки мусять працювати, щоб свої родини годувати. І ще й на зарплати конкретно тим ідіотам у формі податки сплачувати. А в порядку черги потрапити в київський державний садок дитина може років хіба в десять.

Де невідкладні обшуки в офісах забудовників?

Невідкладних обшуків в офісах забудовників поліція не проводить. В тому числі тих, які зводять житлові квартали без жодного приміщення під садочок. Забудовників кошмарити страшно, там юристи зубаті, охорона, власники круті. З садочками воно якось легше.

Батьки позитивно відгукуються про дитсадок

Слухайте, а може в тому садочку дійсно було аж так жахливо? Антисанітарія, знущання над дітьми, пожежна небезпека? А батьків силою змушували водити туди дітей, ще й гроші за це видурювали?

Ось що пишуть про цей садочок батьки, які з радістю водили туди своїх дітей:

  • "Облаштований за найвищими стандартами чистоти й гігієни… Будинок у приватному секторі зі своєю територією: є де побігати, є сад з плодовими деревами, травичка, квіти".
     
  • "… Всюди - чистота, порядок, усе облаштовано просто і зі смаком... Все зроблено так, щоб дітям було комфортно і безпечно…"
     
  • "Пані Марина (зі слів поліції, викрадачка дітей – ред.) – фаховий педагог і психолог. Вона любить дітей. Я повністю довіряю їй і спокійна за свого сина, коли він тут".

Можливо, ви думаєте: ну буває, перестаралися, всі помиляються. Керівництво поліції розібралося, покарало винних, вибачилося перед батьками і пані Марією.

Ні, нікого не покарано. Не було жодних вибачень. І міністру МВС, і керівництву Нацполіції цілком нормально жити з тим, що начудили їх підлеглі.

Не хочу закінчувати на поганій ноті, тому розповім вам, як нормальні правоохоронні органи працюють в інтересах дітей та батьків. Мова, до речі, йтиме теж про Київ.

Забудовник, отримавши київську землю, мав збудувати житловий будинок з прибудованим басейном для середньої школи. Замість басейну для школи збудував багаторівневий паркінг. Батьківський комітет школи звернувся до правоохоронців. В результаті детективи НАБУ вручили підозру екс-головному архітектору столиці та гендиректору компанії-забудовника.

Вищий антикорупційний суд обирає обом запобіжний захід. Обидва понесуть відповідальність і, ймовірно, сядуть до в'язниці. Головний архітектор столиці і генеральний директор компанії забудовника, а не вихователь приватного дитячого садочку.

Відчуваєте різницю в роботі авакіської Національної поліції та Національного антикорупційного бюро?

 

 

 

Наші інтереси: 

Знати, як працює так звана національна поліція і намагатися триматися від неї подалі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Етатична машина інстинктивно чинить опір будь-якій суспільній самоорганізації.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Етатична машина інстинктивно чинить опір будь-якій суспільній самоорганізації.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Найперше, що цікаво у цій і подібних історіях: звідки в нас тепер стільки анонімів?

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

У Авакова не орли, а "Беркут". Якщо "орли" вжито з сарказмом, то слід брати слово в лапки.

Орли - родичі орланів. То шляхетні птахи!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)