Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мобільний інтернет в кожне село: АМКУ дозволив перерозподілити частоти для 4G

Антимонопольний комітет надав дозвіл українським мобільним операторам на перерозподіл частоти у діапазоні 900 МГц для розвитку мереж 4G. Завдяки цьому рішенню вже влітку цього року оператори зможуть розпочати розширювати мережі 4G та надати можливість користуватись високошвидкісним інтернетом більшості українців.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України у Facebook.

“Антимонопольний комітет України дозволив українським операторам мобільного зв’язку розподілити між собою частоти у діапазоні 900 МГц для розвитку мереж 4G. Рішення Антимонопольного комітету означає, що оператори відтепер можуть подати заявки на отримання нових ліцензій”, - йдеться в повідомленні.

У відомстві зауважили, що завдяки цьому рішенню вже влітку цього року оператори зможуть розпочати розширювати мережі 4G та надати можливість користуватись високошвидкісним інтернетом більшості українців.

Як уточнили в АМКУ, комітет надав дозвіл на узгоджені дії між ПрАТ “Київстар”, ПрАТ “ВФ Україна”, ТОВ “Лайфселл” і ТОВ “Інтертелеком” у вигляді перерозподілу радіочастотного ресурсу України в діапазонах радіочастот 800-900 МГц. Наголошується, що перерозподілятися буде вже проліцензований радіочастотний ресурс у цих діапазонах.

В Україні понад 16 млн. абонентів, здебільшого, в сільській місцевості, без 3G і 4G зв'язку, і близько 26 млн. осіб, які, виїжджаючи за місто, зустрічаються з такими самими проблемами. Є 2G, але не більше. 

У липні президент України Володимир Зеленський підписав указ про заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету.

Наші інтереси: 

Осучаснення села, проникнення нових технологій до села.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи