Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дослідники виявили нові докази участі Росії у боях за Іловайськ — The Guardian

Дослідницька група Forensic Architecture з Лондона зібрала докази участі російських військових у боях за Іловайськ в Донецькій області у серпні 2014 року. Зокрема, йдеться про численні знімки з супутників, на яких зафіксовані колони російської військової техніки на території України й танки Т-72Б3, які на той час використовувалися тільки російською армією.

Про це пише Укрінформ, посилаючись на The Guardian.

“Нові виявлені докази щодо участі російської армії у конфлікті в Україні будуть використані для посилення юридичної позиції українських добровольців проти держави Росія”, - йдеться у статті.

 Дослідники скористалися спеціальним програмним забезпеченням, завдяки якому можна було швидко проаналізувати 2500 годин відео, опублікованих жителями регіону на YouTube у період боїв.

Виявлені дані будуть використані як докази під час позову до Європейського суду з прав людини, йдеться у статті.

Як відомо, наприкінці серпня 2014 р. українські військові потрапили в оточення під Іловайськом. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Наші інтереси: 

Правда завжди відкривається. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи