Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Світовий банк оцінив грошові перекази до України в 2018 році у рекордні $14 млрд

Обсяги грошових переказів до України в 2018 році зросли на 19% і досягли рекордного рівня в $14 млрд, повідомляється в прес-релізі Світового банку. Україна є найбільшим одержувачем грошових переказів у регіоні Європи і Центральної Азії, в якому загалом за минулий рік вони збільшилися на 11% - до $59 млрд.

"Цей сплеск в Україні також відображає переглянуту методологію оцінки вхідних грошових переказів, а також зростання попиту в сусідніх країнах на робочих-мігрантів", - цитує Світовий Банк Інтерфакс-Україна.

За його оцінками, офіційно зареєстровані щорічні потоки грошових переказів до країни з низьким і середнім рівнем доходу в 2018 році досягли $529 млрд., збільшившись на 9,6% порівняно з попереднім рекордним максимумом у $483 млрд. у 2017 році.

Згідно з даними НБУ, у минулому році приватні грошові перекази до України за методологією платіжного балансу досягли рекордних $10,89 млрд., що на 17,5% перевищує показник 2017 року і становить близько 8,3% ВВП порівняно з 8,2% ВВП роком раніше.

Наші інтереси: 

Непомітно і поступово, але Україна видряпується із пост-колоніального існування 1991-2013 років.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи