Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Справа Гладковського: Укроборонпром каже, що завищення не було, ціна оптимальна

ДК "Укроборонпром" називає маніпулятивною інформацію про "відкат" екс-заступника секретаря РНБО і бізнес-партнера президента Олега Гладковського з розкрадання оборонки і каже, що деталі до Ан-26 купував "за оптимальною ціною".

Про це повідомляє прес-служба держконцерну у відповідь на в розслідування "Bihus.info".

"Інформація про так зване семикратне підвищення ціни на прилади для Ан-26 є некоректною", - йдеться в повідомленні.

У концерні розповіли, що за договором з іноземним замовником, у 2 літаках мали встановити по три нові висотоміри, виготовлені не пізніше 2015 року. Але в українських авіапідприємств їх нібито не знайшли.

"Єдиною компанією, яка погодилась доставити ці вироби, було ТОВ "АН-Сервіс". Їх було перевірено фахівцями ДП "410 завод ЦА" і представниками замовника. Інших фактів імпорту в Україну таких приладів (випуску після 2014 року) офіційно не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

Концерн відмовився коментувати питання доставки приладів, оскільки "підприємства концерну не надавали послуги з логістики".

Але при цьому "Укроборонпром" назвав "категорично некоректним" твердження журналістів щодо вартості товарів "без повного розуміння ними усіх нюансів формування митної вартості".

"Про оптимальну ціну закупки свідчить те, що країна-замовник придбала ці прилади саме в української сторони, а не безпосередньо у виробника – РФ, яка є її партнером у Митному союзі і могла запропонувати власну ціну", - пояснили у прес-службі п’ятикратне зростання ціни на висотоміри.

У концерні також додали, що їхній прибуток за цією поставкою "був не менше рентабельності усього контракту", а сам контракт мав загальну вартість близько $6 мільйонів і дав роботу "декільком тисячам працівників авіабудівної галузі України".

Наші інтереси: 

Вкидання компромату на Порошенка за місяць перед президентськими виборами при тому , що триває слідство за цією справою, показує, як сильно хтось хоче не дати Порошенку знову стати президентом. І цей хтось - самі знаєте, хто.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Брудна гра противників Порошенко!

На мій погляд, щодо цієї провокації "бігуса" потрібно провести розслідування і притягти наклепників до відповідальності! Разом із замовниками і спонсорами!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Брудна гра противників Порошенко!

На мій погляд, щодо цієї провокації "бігуса" потрібно провести розслідування і притягти наклепників до відповідальності! Разом із замовниками і спонсорами!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!