Зображення користувача Володимир Самотий.
Володимир Самотий
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Представник ЦСК Гартленд у Львові, головний напрямок досліджень і практики - кібербезпека

Радіймо! Пропоную свою кандидатуру на роль офіційного представника Центру Стартап Культури Гартленд у місті Львові. Найбільше мене цікавить кібербезпека і нова освітня програма підготовки.

180524volodymyrsamotyy.jpg

Самотий Володимир Васильович - Завідувач кафедри "Управління інформаційною безпекою" Львівського Державного Університету Безпеки Життєдіяльності, д.т.н., професор
Самотий Володимир Васильович - Завідувач кафедри "Управління інформаційною безпекою" Львівського Державного Університету Безпеки Життєдіяльності, д.т.н., професор

Закон України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України» дає таке визначення: «Кібербезпека — захищеність життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства та держави під час використання кіберпростору, за якої забезпечуються сталий розвиток інформаційного суспільства та цифрового комунікативного середовища, своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізація реальних і потенційних загроз національній безпеці України у кіберпросторі».

Сучасна українська освіта живе своїм розміреним життям і дещо віддаленим від потреб практики. Це особливо гостро відчувається в області інформаційних технологій. Там постійно відбуваються зміни, які майже не відстежуються університетською аудиторією. Я вирішив змінити стан справ і максимально наблизити навчальний план напрямку «Кібербезпека» до потреб однієї з найбільших ІТ компаній у Львові Softserve. Розпочався діалог між представниками кафедри Управління Інформаційною Безпекою Львівського Державного Університету Безпеки Життєдіяльності і фахівцями з кібербезпеки компанії Softserve. Цей діалог тривав більше ніж півроку і як результат маємо новий навчальний план, що відповідає вимогам часу. 

Спочатку варто з’ясувати що таке Кібербезпека. Цей напрямок пов’язаний із захистом цифрової інформації, операційних систем, комп’ютерних мереж, серверів, баз даних, державних і приватних установ від несанкціонованого втручання сторонніх осіб. Метою такого втручання може бути пошкодження програмного забезпечення, баз даних або перехоплення конфіденційної інформації з комерційною метою.

Слід зазначити, що фахівець з кібербезпеки це не програміст в класичному розумінні цього слова. Тому в навчальному плані залишилася лише одна мова програмування Python, яка найбільше пристосована до задач інформаційної безпеки. Програмою передбачено постійне навчання викладацького складу кафедри на профільних курсах які організовує компанія Softserve. Також планується залучати працівників компанії до учбового процесу.

Передбачається участь студентів університету в реальних проектах компанії Softserve.

Наш випускник буде мати навики розроблення охоронних систем для комп’ютерних мереж і електронних баз даних. Зможе оцінювати ризики витоку інформації, яка становить державну або комерційну таємницю. Він буде здатний самостійно приймати рішення в умовах постійних змін програмного забезпечення в області інформаційної безпеки.

Ми поставили перед собою завдання подолати прірву, яка існує між професійною підготовкою випускників навчальних закладів і потребами роботодавців. В кінцевому результаті наші випускники не будуть стояти перед проблемою де шукати роботу, бо рівень їхньої підготовки буде відповідати вимогам ринку праці. Планується, що всі студенти які будуть продовжувати навчання на магістра вже будуть працевлаштовані. Тільки такий підхід дає нам можливість обрати правильні вектори в підготовці майбутніх фахівців з кібербезпеки. 

Наші інтереси: 

Кібербезпека.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Радіймо! Пропоную свою кандидатуру на роль офіційного представника Центру Стартап Культури Гартленд у місті Львові.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Радіймо! Пропоную свою кандидатуру на роль офіційного представника Центру Стартап Культури Гартленд у місті Львові.

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Вітаю, Радіймо !

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Радіймо! Чудова ініціатива!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!