Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Брудні гроші” з РФ це загроза для країни, – парламент Великої Британії

Категорія:

Спецтема:

Комітет з міжнародних справ парламенту Великої Британії назвав загрозою для безпеки “брудні гроші” з РФ.

Британія повинна виробити єдину стратегію протидії російському політичному режиму, а також посилити інструменти фінансового тиску на Володимира Путіна і його оточення.

Про це пише ВВС, виходячи з головного висновку доповіді, в яку лягли свідчення антикорупційних активістів і журналістів, а також інформація, надана аудиторськими фірмами та дослідницькими центрами.

Серед опитаних були і російські громадяни: так, наприклад, свідчення в британському парламенті давали виконавчий директор Фонду боротьби з корупцією Володимир Ашурков, співзасновник ClampK (Кампанії за законодавство проти відмивання грошей клептократів через нерухомість) Роман Борисович і опозиціонер Гаррі Каспаров.

Документ, підготовлений за підсумками парламентського розслідування, отримав назву Золото Москви: російська корупція у Великій Британії.

Автори доповіді визнають, що Велика Британія роками не чинила достатніх заходів для того, щоб зупинити потік “брудних грошей” з Росії.

Весь цей час “брудні гроші”, відмиті через “ландромат” в офшорах британських заморських територій, осідали в лондонській елітній нерухомості, акціях, предметах розкоші і на рахунках компаній, які обслуговують заможних людей без зайвих запитань.

Комітет британського парламенту також зазначив, що Лондон має разом з однодумцями в інших країнах ускладнити для Росії випуск суверенних облігацій через банки, які підпали під дію санкцій. Це, на думку авторів доповіді, дозволить надати вплив на поведінку Москви.

Наші інтереси: 

Британія починає кампанію очищення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Після довгої сплячки Британія активно повертається в Європейську політику і стає потужним гравцем проти Москви, нашим союзником!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Після довгої сплячки Британія активно повертається в Європейську політику і стає потужним гравцем проти Москви, нашим союзником!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!