Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Fitch очікує посилення зростання світової економіки

Темпи зростання світової економіки будуть залишатися вище 3% до 2019 року, протягом трьох років поспіль. Подібного не відбувалося з середини 2000-х років.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки на поточний рік до 3,3% з очікуваних у жовтні 3,1%, а на 2019 рік – до 3,2% з 3%. Про це йдеться в березневому прогнозі агентства, пише Прайм.

“Світове економічне зростання перебуває на підйомі: США, Китай і єврозона будуть рости значно швидше в 2018 році, ніж очікувалося. Темпи зростання світової економіки будуть залишатися вище 3% до 2019 року, протягом трьох років поспіль, чого не відбувалося з середини 2000- х років”, – повідомляється в доповіді.

Fitch також поліпшило оцінку економічного зростання США в 2018 році і 2019 році на 0,2 п.п. і 0,3 п.п. відповідно. Темпи зростання ВВП країни, як очікується, складуть 2,7% в поточному році, а в наступному – 2,5%.

“Нещодавні зміни в бюджетній політиці також забезпечать значне зростання економіки в найближчому майбутньому. … Fitch переглянуло прогноз зростання ВВП на 2018 рік до 2,7% з 2,5% і на 2019 рік до 2,5% з 2,2%. Поліпшення прогнозу економічного зростання і ймовірність зниження безробіття нижче 4% дає ФРС більшу впевненість в нормалізації монетарної політики. Fitch очікує, що ФРС підвищить ставки сім разів до кінця наступного року”, – йдеться в доповіді.

Наші інтереси: 

Зростаття світової економіки "потягне" за собою й Україну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи