Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

13 євродепутатів закликають Європу відмовитися від Північного потоку 2

Газопровід Північний потік 2 – це політичний інструмент в руках президента Росії Владіміра Путіна, який вважає Європейський Союз за ворога і прагне його розпаду. Ми не можемо цього дозволити, - заявили тринадцять євродепутатів у статті, опублікованій на шпальтах «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

 У своїй спільній заяві вони закликають зупинити Владіміра Путіна в його зусиллях поділити Європейський Союз, використовуючи Nord Stream 2, повідомляє Польське радіо.

У статті підкреслюється, що ймовірний запуск цього газопроводу не сприятиме диверсифікації постачання газу до Європи, бо постачальником і надалі залишалась би Росія.

Чи не збігаються з економічним інтересом постачальників російського газу інші цілі?

«Ми не можемо забувати про те, що йдеться про інвестицію третьої держави в стратегічну інфраструктуру Європейського Союзу, а отже про проект, пов’язаний з безпекою», - пишуть вони, наголошуючи, що лише в Росії ЄС розглядають як ворога.

На думку євродепутатів, завдяки прибуткам від продажу газу "Москва фінансує свої війни у Сирії, Україні, невідповідну міжнародному праву анексію Криму та окупаційну політику щодо Грузії і Молдови".

Наші інтереси: 

Добре, що в ЄС є розуміння щодо Nord Stream 2 і щодо політики РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи