Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мовний "закон Ківалова-Колесніченка" нарешті втратив чинність

Категорія:

Світ:

Спецтема:

В середу, 28 лютого, Конституційний суд України визнав неконституційним закон від 3 липня 2012 року, йдеться в повідомленні на сайті суду.

Суд встановив порушення процедури розгляду та ухвалення проекту закону під час його прийняття на пленарному засіданні Верховної Ради.

Під час розгляду конституційного подання суд встановив, що порушення процедури розгляду та ухвалення проекту закону під час його прийняття на пленарному засіданні Верховної Ради мали системний характер та істотно вплинули на остаточний результат прийняття закону.

Зокрема, ухвалення закону відбулося без проекту закону у вигляді порівняльної таблиці та без висновку комітету щодо нього під час розгляду та ухвалення, а також проект закону включили до порядку денного без зазначення повної назви, реєстраційного номера, редакції та ініціаторів внесення.

Відтак, мовний "закон Ківалова-Колесніченка" втрачає чинність з дня ухвалення Конституційним судом України цього рішення.

Нагадаємо, Закон України "Про засади державної мовної політики" ініціювала Партія регіонів. Він передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10 відсотків.

Джерело

Наші інтереси: 

Судова система чинить скажений опір, тож для прийняття рішення знадобилось майже 5 років.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Таке відчуття, що "закон" спеціально був прийнятий з порушеннями розгляду, щоб надалі його можна було визнати неконституційним. Це дуже добре. Але як взагалі такий "закон" можна було прийняти? Звалити все на недалекість і сучість "папєрєднікав"? Хай! Але де були патріоти? Чи вони також недалекі і зсучені?..

Si vis pacem, para bellum