Зображення користувача Віктор Макаренко.
Віктор Макаренко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гартленд – гра в нову цивілізацію (відео)

Для моделювання постіндустріальної цивілізації застосуємо ігрові структури - АНСДП і НДІ метаполітики. Ідея народилася під час діалогу, який вели Ігор Каганець і Богдан Бень. 

Зародків постіндастріалу багато в усьому світі. Завдання полягає в тому, щоб побачити їх і об’єднати в цілісну систему. Як це зробити?

Для початку треба погодити три найзагальніші принципи формування нової цивілізації.

1. Світ періодично оновлюється, після ночі завжди настає ранок. Нова цивілізація – це ранок людства.  

2. Нова цивілізація може бути заснована тільки на вищому енергетичному рівні, на вищому рівні вібрацій, у просторі позитивних подій. По-науковому ці простори подій називаються «простір пригод» і «простір волі». Це значить, що люди, які творять нову цивілізацію, самі повинні перебувати у цих вищих просторах. Вони мають піднятися над простором боротьби. Постіндастріал твориться у паралельному просторі подій, тому не конфліктує з існуючою системою, а бере з неї те, що йому потрібно.

3. Нова цивілізація засновується як молодий і здоровий паросток, який виростає зі старого плоду. В сучасних термінах – як стартап. Три умови стартапу:

1) інноваційність,
2) соціальна корисність,
3) реалістичність.

Що показує політичний компас

Постіндастріал – це націоналізм, тобто поєднання етнічної самобутності і динамізму. Мета – творення цивілізації, основаної на ідеології націоналізму.

Щоб з усіх сторін розглянути цю мету, потрібен правильний світогляд. Нас цікавить світогляд, який веде до успіху.

Філософія успіху, або американське аріянство

На цю тему є багато літератури, а головним центром її розповсюдження є США. Там ця література називається «філософія успіху»,  «самодопомога», «мотиваційна література», «психологія бізнесу». Вона спрямована на те, щоб надихнути людину працювати над собою, пробуджувати таланти, накопичувати духовну силу.

Засновником цього напрямку літератури вважається Наполеон Гілл, а він черпав натхнення в духовного батька американської нації – Ральфа Емерсона. Він походив з родини аріянського священика і сам був аріянським священиком. Тому вся ця «філософія успіху» – це насправді релігійна література, адже вона спрямована на пробудження в людині її божественного початку і його практичну реалізацію в нашому фізичному світі.

В річищі філософії успіху працює багато авторів, зокрема, Дональд Трамп. Це також різновид релігійної літератури, причому в істинному сенсі цього слова – як «відновлення зв’язку» (ре – лига) між божественним і людським.

Корені цієї літератури – у філософії динамізму, заснованої Ісусом Хрестом на основі багато тисячолітньої арійської традиції, корені якої простежують від середини 6 тис. до н.е. і пов’язуються з такими видатними особистостями як Ной і Гермес Трісмегіст.   

Світоглядом творців постіндустріальної цивілізації є аріянство, а його систематизовану частину ми називаємо «динамізмом» або «філософією успіху». Це відповідає вертикальній осі нашого політичного компасу, який веде від гедонізму до динамізму.

Стратегія – Національний Солідаризм

Якщо світогляд дає бачення мети, то ідеологія – це стратегія досягнення цієї мети. Ми її називаємо Національним Солідаризмом. Це націоналізм з особливим наголосом на внутрішню солідарність членів нації і солідарність світоглядно близьких націй.

Нагадаємо, що нація – це організований етнос, самокерований етносоціальний організм. З погляду політичного компасу, нація формується шляхом поєднання етнічної самобутності з еволюційним динамізмом.  

Устрій – влада демосів, тобто демосократія

Головна ідея націоналізму в тому, що джерелом права і влади є правильно організовані громади однодумців. Такі самокеровані спільноти називаються «демоси» (від укр. демено – кермо). Відтак, з організаційної точки зору, нація – це ієрархічна динамічна етномережа демосів.

Цивілізаційний стартап

Для легітимного переходу до постіндустріального суспільно-політичного потрібно мати політичну партію. Якою вона має бути? Яка має бути її назва? Як її правильно заснувати?

Гра Гартленд

Для того, щоб дослідити концепцію цивілізаційного стартапу, треба створити діючий прототип і спостерігати за ним зі сторони. Одна група створює стартап, а інша осмислює його діяльність, критикує і спрямовує. Усе це відбувається в середовищі ігрової екосистеми, яку ми називаємо Гартленд – Серцевинна земля (Середзем’я). Гартленд – це Внутрішнє Міжмор’я, тобто перша фаза формування Великого Міжмор’я.  

Стартап АНСДП і НДІ метаполітики

Технічна назва стартапу – Аріянська Національно-Солідаристська Демосократична Партія (АНСДП). Оскільки дія відбувається в ігровому просторі Середзем’я (Гартленду), то АНСДП – це партія ельфів, найрозвиненіших істот Середзем’я. Ельфи – прихильники динамічної самобутності. Вони постійно самовдосконалюються, у них все своє: світогляд, релігія, наука, стиль одягу, харчування, форми самоорганізації, технології.  

НДІ застосовує комплексний підхід для дослідження феномену АНСДП на основі філософії динамізму. Ця філософія має 5 складників:

1) метаполітика
2) метафізика
3) етика (тобто звичай)
4) технософія
5) натурфілософія.

Метаполітика об’єднує всі чотири компоненти, це вершина філософії динамізму. Тому науково-дослідницький заклад називаємо НДІ метаполітики.

На стартовому етапі ігрова екосистема «Гартленд» складається з двох компонентів – АНДСП і НДІ метаполітики.

Чекаємо наукових рекомендацій від директора НДІМ. 

Аудіозапис: Ігор Каганець, Богдан Бень - Гартленд – гра в нову цивілізацію

Наші інтереси: 

Починаємо моделювання зародку нової цивілізації. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Радіймо, арії !
... покищо топчуть... Однак , Ігор зірвав стопкран іудохристиянського потягу і запустив новий - АРІОХРЕСТИЯНСЬКИЙ! Хай щастить Йому!

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Дуже суттєва розмова!

Радіймо! Хай Буде!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Десь прочитала: "Мудрі люди питань не задають, чекають їх від інших, щоб поділитися досвідом і знаннями..."
Цифрона 13... Слова "промінь", "господар", "кулак", - який сенс їх з твоєї точки зору? Що між ними спільного? Дякую, що нас чуєш, і ми можемо мати відповіді на запитання.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

А хто директор НДІМ?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Директором НДІ метаполітики є Богдан Бень. Треба уважніше слухати передачу :)

Володимир Самотий каже:
А хто директор НДІМ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Із релігією поєднана не тільки політика,а і все інше;наука,освіта,медицина,праця і т.д...Релігія являється тією ниткою,на яку нанизуються всі сенси явищ,які є важливими для людини і людства в загальному...Якщо нитка гнила,перлини розсипаються і по них топчуться свині...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Радіймо, арії !
... покищо топчуть... Однак , Ігор зірвав стопкран іудохристиянського потягу і запустив новий - АРІОХРЕСТИЯНСЬКИЙ! Хай щастить Йому!

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода