Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Мислити позитивно: не тільки виглядати, а й бути успішним

Позитивно мислити — не означає одягнути рожеві окуляри і дурити себе та інших, називаючи чорне білим, а незначне — значним. З цим у нас якраз все добре.

Позитивно мислити означає вміти, в першу чергу, адекватно оцінювати ситуацію і позбавлятися від негативних думок, які на 90% займають наші мізки. І вірити в себе. 

Західний світ вже давно прийняв цінність позитивного мислення, вважаючи за краще не тільки виглядати, але і бути успішним. Адже для середньостатистичного жителя, наприклад, Каліфорнії, невдача — щось короткострокове і минаюче, а не родове і незмінне, як у нас. У концепції їх життя, позитивне мислення не тільки покращує настрій і створює відчуття комфорту, але також є джерелом величезної внутрішньої енергії, якої нам всім так не вистачає.

І справа тут не в ментальній різниці, в контексті якої американці "не пережили війну, голод і розруху", а ми — пережили. Справа в концепції сприйняття навколишньої реальності, в рамках якої завдання американця — якомога швидше зрозуміти, що життя наповнене можливостями і рішеннями, а не збігом обставин і везінням — як наслідок глибокодумного самокопання і пошуку напівпорожньої пляшки в кишені домашнього халата — в нашому випадку.

Джерело

Наші інтереси: 

Навчитися бачити позитив у бкденних речах, не зациклюватись.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи