Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 78
  • Переглядів: 85

Чоловіча провокація: як пройти його перевірку

Експерт з підбору ідеальної пари для заміжжя впевнена: якщо вам задають «неприпустимі» питання - радійте! Це випробовування. Провокації - ознака серйозної зацікавленості. 

yuliyalanske.jpg

Юлія Ланске

Якщо чоловік провокує вас ... радійте!

Так-так, я не обмовилася - саме радійте, а не ображайтеся. Тому що провокація є інакше як випробування, і якщо чоловік це робить - він перевіряє вас, відчуваючи щирий інтерес. Ніхто не буде «тестувати» неприємну йому жінку.

Знаєте, що найстрашніше?

Байдужість. Коли йому байдуже, хто ви, як і коли себе поводите. Він не грає, не підколює, не пускає шпильки, а дивиться на вас порожніми риб'ячими очима. Тоді ви для нього - порожнє місце. Як особистість ви для нього просто не існуєте.

Але навіщо йому це треба?

Резонне запитання. Але ж коли ви купуєте машину і берете її на тест-драйв, ви ж не просто їдете по місту зі швидкістю 40 км/год? Вам хочеться розігнатися по трасі, а позашляховик ще й в бруд загнати. Якщо вас випробовують - то розглядають як серйозну кандидатуру.

Чоловік хоче бачити, як ви поведете себе в стресових ситуаціях

А не просто за столом в тихому ресторані в процесі приємного спілкування. Він дивиться, на що від вас очікувати, якщо ви опинитеся поруч у довгому подружньому житті, в якому можуть бути і непорозуміння, і конфлікти, і різні складності. Провокації - ознака серйозної зацікавленості.

Хіба немає «жіночих» перевірок?

Давайте не будемо лукавити: ви самі влаштовуєте тестування, перевіряючи свого обранця на чотири основні моменти:

  • Наскільки він щедрий?
  • Як він ставиться до мами?
  • Що думає про дітей?
  • Чи ревнивий він?

Чоловіки діють так само

Вони влаштовують тестування за  цими ж пунктами:

  • Вона тільки бере або і віддає?
  • Які стосунки у неї з батьками і прийме свою свекруху?
  • Чи може вона бути мамою моїх дітей?
  • Наскільки підозріла, не перетворить життя в пекло?

Що чоловік отримує від провокацій?

Він збирає ваш повний реальний образ. Це як примірка щоденної одягу. Не тре, не тисне? Може, тканина груба, тисне, пошиття незручне? Якщо цей піджак спочатку не сподобався, його приміряти ніхто і не буде. Якщо вас не розглядають в якості потенційної дружини, не буде і перевірок.

Якщо ви стикаєтеся з чоловіком, який вас провокує, у вас два завдання:

  1. Розпізнати. Ви повинні побачити, що це не просто запитання або дія, це навмисне або несвідоме тестування, ваша перевірка на адекватність.
  2. Зрозуміти. Задайте собі запитання: а що він цим домагається? Зрозумійте його мотиви. Чого він хоче? Навіщо смикає за емоційні ниточки? Який результат йому необхідний?

Помилковий хід веде до втрати стосунків

Ви не так відреагували, показали погану реакцію. Вас запідозрили в легковажності, близькості, користі або істеричності.

Є маса моментів, які можуть відштовхнути вашого чоловіка. Він перевіряє вас на основні болючі для нього теми - ви можете сказати йому, що у вас нема цих моментів або показати йому їх у всій красі.

Не показуйте чоловікові свої темні сторони. А ще краще, позбавляйтеся від них.

Будьте екологічні

Не потрібно допускати зі свого боку токсичної поведінки. Поважайте чужі кордону в тому числі. Не потрібно ставити себе на вершину всесвіту і вести себе егоцентрично.

Дивіться, наскільки ваш виграш в даній ситуації відгукнеться на всіх ваших відносинах. І завжди і в цілому оцінюйте свої дії саме за цим параметром.

До чого призведе ваша поведінка, як вона позначиться в довгостроковій перспективі на відносинах?

Не плутайте провокацію з насильством

Це абсолютно різні речі. Якщо вас принизили фізично, замахнулися і тим більше вдарили, рвіть відносини одразу. Чоловік, який собі дозволив це, вважає подібне нормою.

Це не випадковість, не шукайте йому виправдань. І не слухайте, що вам говорять, що ви це спровокували і самі винні. Це не закінчиться, це тільки страшний початок майбутнього пекла.

Жінка ... наскільки?

Ви з ним на пару ночей, на кілька тижнів або місяців, чи назавжди? Успішний чоловік часто не шукає собі дружину. У нього все добре, він забезпечений, влаштований в житті, він реалізувався.

Навіщо йому це? Не завжди він може сказати, що можлива підтримка, любов і ласка. Тим більше, якщо до цього стикався тільки з егоїстичними споживачками. Потрібно показати йому вашу цінність, нехай побачить, що ви можете йому дати.

Тимчасові романи

Чоловіка, який не шукає постійних стосунків, буде влаштовувати саме це. У чоловіків нема обмеження дітородного віку, у них не цокає годинник, і нетривалі зустрічі в цьому випадку оптимальні.

І тільки з тією жінкою, з якою разом краще, ніж одному, він захоче будувати сім'ю. І провокації тут - нормальна стадія тестування на роль дружини.

Найпопулярніші чоловічі провокації

Треба знати слизькі моменти стосунків і вміти успішно проходити будь-яке чоловіче тестування. Не треба панікувати - адекватно оцінюйте будь-які ситуації.

Є основні типи провокацій, до яких ви повинні бути готові:

  • 1 провокація: «Хочеш за мене заміж?»
  • 2 провокація: «Що тобі подарувати?»
  • 3 провокація: «В який ресторан підемо?»
  • 4 провокація: «Коли був останній секс?»
  • 5 провокація: «Тобі дзвонять твої колишні?»
  • 6 провокація: «Хто твій ідеальний чоловік?»

Заборонені теми

Є теми, які на початку стосунків  абсолютно не припустимі до обговорення. Ви не повинні їх торкатися, але чоловіки порушують ваші кордони, і цей список заборонених тем озвучується мало не на перших побаченнях.

Якщо ці питання піднімаються, це провокація, і вам не можна відповідати тим самим.

1 тема: про роботу

Якщо про це запитує ваш співрозмовник, він перевіряє вашу самодостатність. Що ви представляєте з себе в цьому соціумі? Чи хочете ви сісти йому на шию? Подібні питання практично завжди містять у собі подвійне дно.

2 тема: про колишніх чоловіків

Ви маєте право не відповідати, це не допит в поліції. Ніхто не має права пхати свого носа в ваше особисте життя. Якщо ж хочете розповісти, не треба виставляти себе жертвою, ганьблячи минулого партнера, цим ви знецінити самі себе.

3 тема: про сім'ю

Чоловік буде стежити за вашою реакцією, аналізувати відносини з батьками, зрозуміє, що йому очікувати, якщо ви будете жити разом.

Чи готовий він стати батьком ваших дітей? Чи поважатиме вашу сім'ю? Подібні речі особисті, і вони дуже важливі для розуміння, хто ви.

4 тема: про майбутню сім'ю

Чоловікові важливо, щоб ви знали, чого хочете у своєму житті. Якщо таке питання з боку жінки звучить, як біжучий рядок «Я хочу заміж!», то тут ваш співрозмовник бажає зрозуміти, на що ви налаштовані. Чи збігаються ваші очікування з його готовністю?

5 тема: про те, який чоловік вам потрібен

Якщо жінка не знає, чого хоче, у неї немає вектора руху. Вона створює відчуття, що готова зав'язати стосунки з першим зустрічним. А все тому, що немає критеріїв, з якими вона порівнює своїх претендентів.

6 тема: питання філософського характеру

Якщо чоловік з вами тільки філософствує, розмовляючи про вічне, дивіться - чи не перебуваєте ви у френд-зоні? Можливо, ви просто друг, і в вас не бачать Жінку.

Душевні розмови хороші, якщо вони на тлі інтимного потягу.

7 тема: питання інтимного характеру

Питання можуть бути як необразливі, наприклад, чи боїтеся ви лоскоту, так і безтактні - про сексуальні переваги. Вам потрібно бути готовою до цього і красиво та дотепно пожартувати. Думаю, це єдино правильний варіант виходу з делікатної ситуації.

8 тема: питання про шкідливі звички

Якщо про це питаєте ви, то створюєте собі образ Правильної Матусі, замість Бажаної Жінки. Чоловік же тестує вас на похибки і помилки.

Питання можуть бути абсолютно провокаційними: «Ще підлити вина? .. а ти що, любиш випити?»

Реакція на провокації

Вона завжди повинна бути адекватною. Не варто говорити, що він вас розлютив - це все одно що скаржитися, що ложка винна, що ви об'їлися.

Тримайте свої кордони і не пускайте чоловіка далі. Не розкидайтесь емоціями, оцінюйте ситуацію розумно, не втрачайте над нею контроль. І тим більше не варто переміщати локус контролю в зовнішню зону, на іншу людину. Відповідальність за свої емоції несете тільки ви самі.

Як виходити зі складних ситуацій?

Не потрібно ображатися і звинувачувати чоловіка за такі питання. Він перевіряє вас, тому тримайтеся гідно.

 Розумійте, що ви не зобов'язані на них відповідати. У вас є на це повне право. Ви можете відбутися жартами на його фразу - це буде найоптимальніше, що можна придумати. Але найкраще заздалегідь переглянути і продумати ці запитання і тримати домашні заготовки на різні випадки.

Наші інтереси: 

Психологія стосунків. Корисно знати. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи