Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вашингтон розглядає питання про надання Україні летальної зброї, – Джеймс Меттіс у Києві

Категорія:

Світ:

Глава Пентагону Джеймс Меттіс в ході візиту в Київ запевнив Україну у подальшій підтримці з боку США і заявив, що Вашингтон розглядає питання про надання Києву летальної зброї. За словами Меттіса, свої рекомендації керівництву США він представить за підсумками візиту.

Джеймс Меттіс став першим міністром оборони США, який відвідав Україну з часів Роберта Гейтса, який очолював американське військове відомство у 2006-2011 роках.

На думку опитаних експертів, візит глави Пентагону говорить про підтримку України з боку США, що "відбувся в піку війни з Росією".

Нинішній візит проходить на тлі міркувань, що все частіше з'являються в США, про те, чи слід постачати Києву летальну зброю. Одним з активних прихильників цієї ідеї є сенатор Джон Маккейн. Зокрема, він закликав президента Дональда Трампа скористатися наданими йому законом повноваженнями і почати поставки Україні оборонної летальної зброї.

Після зустрічі з українським президентом Петром Порошенком, Меттіс заявив, що його відомство "має намір зміцнювати відносини з Києвом, а США зобов'язується і далі надавати Києву допомогу по захисту країни і народу України".

"Ми маємо намір зміцнювати відносини між нашими країнами. Я прибув сюди, щоб краще зрозуміти ситуацію, з якою стикаються ваші бійці на передовій ( на Донбасі — ред.). Союзники США будуть і далі здійснювати тиск на Росію для того, щоб примусити її до поваги мінських угод, поки Росія не піде належним шляхом", — сказав Меттіс в четвер на брифінгу в Києві за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

Він також заявив, що США ніколи не визнають входження Криму до складу РФ.

Український лідер у свою чергу заявив, що він "вдячний адміністрації США за останній пакет обмежувальних заходів, який підтвердив, що США готові брати на себе лідерську першість у поглядах на фронті санкцій".

Київ, США і ЄС раніше неодноразово звинувачували Москву у втручанні у справи України.

Росія це заперечує і називає подібні звинувачення неприйнятними. Москва не раз заявляла, що не є стороною конфлікту і непричетна до подій на південному сході, зацікавлена в тому, щоб Україна подолала політичну та економічну кризу.

Як зазначили в МЗС РФ, Росія не є суб'єктом мінських угод по Україні.

Наші інтереси: 

США підтверджують, що вони є надійним партнером і союзником України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи