Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Конвертоплани Osprey прилетіли в Україну

Для участі у військових навчаннях до України прибули унікальні в своєму роді літальні апарати Osprey, відомі як конвертоплани.

12 липня ввечері до Одеси на дозаправку приземлилися два дуже рідкісні літальні апарати Bell V-22 Osprey. Це так звані конвертоплани, які поєднують в собі всі переваги як літака, так і гелікоптера.

Ці апарати належать корпусу морської піхоти США й призначені для висадки десанту, в тому числі і на морське узбережжя. Bell V-22 Osprey є єдиним у світі конвертопланом, який серійно випускається. 

Літальний апарат оснащений двома двигунами Rolls-Royce T406, розташованими на кінцях крила в гондолах, які можуть повертатися майже на 98 градусів. Гвинти з трьома трапецієвидними лопастями пов'язані між собою синхронізуючим валом, який проходить всередині крила. Даний вал також забезпечує можливість посадки літального апарату на одному двигуні.

З метою зменшення маси конструкції близько 70% (5700 кг) апарату вироблено з композитних матеріалів на основі вуглепластиків з епоксидною сполукою, що робить його на чверть легше металевого аналога.

Після дозаправки та прикордонних формальностей обидва Osprey, під покровом темряви, попрямували на одну з військових баз в Миколаївській області, щоб взяти участь у військових навчаннях Sea Breeze 2017.

Наші інтереси: 

Армії - передові технології і сучасну техніку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи