Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стало відомо коли "Газпром" розпочне постачання газу до Китаю "Силою Сибіру"

“Газпром” і CNPC підписали угоду про дату початку постачання газу газопроводом “Сила Сибіру”, повідомив журналістам голова російської компанії Олексій Міллер.

“У рамках переговорів сьогодні підписано угоду між “Газпромом” і нашим китайським партнером CNPC про дату початку поставок газу “Силою Сибіру”. Це 20 грудня 2019 року”, – сказав він.

“Газпром”, як і наші китайські партнери, реалізує проект строго за графіком, і навіть, можу сказати, з певним випередженням. Це стосується і будівництва лінійної частини газопроводу, і освоєння Чаяндинського родовища”, – уточнив голова трубопровідної компанії.

“Немає сумнівів, що 20 грудня 2019 року почнуться поставки російського газу в Китай”, – додав керівник “Газпрому.

“Якщо говорити про обсяги будівництва, яких ми на сьогоднішній день вже досягли, у нас повністю завершено будівництво 800 км, зварене в нитку 1050 км, до 2019 року, відповідно, решту 2156 км побудуємо”, – зазначив А. Міллер.

Він нагадав, що, за оцінками експертів, у найближчі кілька років рівень споживання газу в Китаї вийде на 300 млрд кубометрів на рік.

За його словами, сторони обговорюють нові поставки російського газу в Китай.

Проектна потужність “Сили Сибіру” становить 38 млрд куб. метрів газу на рік.

Довідка:

  • 21 травня 2014 року “Газпром” і CNPC підписали 30-річний договір купівлі-продажу російського газу за “східним” маршрутом (газопроводом “Сила Сибіру”).
  • У вересні 2015 року компанії підписали меморандум про взаєморозуміння щодо проекту трубопровідних поставок природного газу в Китай з Далекого Сходу Росії.
Наші інтереси: 

Не можна допустити формування континентального блоку ЄС-Росія-Китай.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи