Зображення користувача Зоріна Небокрай.
Зоріна Небокрай
  • Відвідувань: 123
  • Переглядів: 136

Щедрий рятівник. Спів птахів зцілює душу і тіло

Але музичні звуки - це, по суті, перш за все зафіксована і стійка гармонія. Підкоряючись їй, всі органи і системи в тілі людини починають працювати злагоджено і правильно. Людина генетично пов'язана зі звуками, які створюють птахи, і це звукове середовище їй спочатково приємне. Голоси птахів закріплені в структурах мозку людини як подразник, пов'язаний з радістю.

Ось розкривається правда, що було сказано уві сні. Тепер можна до цього віднестися серйозно, бо запитання було про Рятівника, Спасителя душ. Можна і не сумніватися, а слідувати, хто хоче порятунку свого тіла. І Крайон каже слідувати за своєю найвищою радістю. Тепер знайдена ця радість. Дякую моєму вищому “Я” за допомогу, дякую всім тим , хто пише і ділиться знаннями. І розгадка проста, було б бажання знати і приймати.

             Шляхи впливу пташиного співу на живий організм
Що таке звук? Це акустичні хвилі, вібрації повітря. Вухо вловлює ці хвилі, перетворює в сигнали, які проходячи через акустичний нерв, надходять в слухову зону головного мозку. Вона сприймає нервові імпульси і збуджує інші ділянки мозку. Таким чином створюється звуковий образ. Одночасно активізуються всі позитивні процеси в організмі.
Людина здатна усвідомлювати естетичну і лікувальну інформацію лише частково. Багато високих тонів пташиних пісень для нашого слуху невловимі. Недоступні людському вуху і швидкі перепади гучності і висоти трелей. Але це зовсім не означає, що ці дії неефективні. Всі коливання повітря, включаючи інфразвуки і ультразвуки, сприймаються нашим фізичним тілом і підсвідомістю. Їх частота діє на різні органи по-різному.

 

Люди помітили, що грамотно підібрані звуки природи здатні гармонізувати роботу організму в цілому і налаштувати вібрації всіх систем на потрібний лад. Спів птахів не може залишити людину байдужою. Він заспокоює, веселить, налаштовує на романтичний лад, зцілює душу, надає рівноваги всім процесам, що відбуваються в  тілі. Співочий птах творить гармонію душі, психіки і тіла, тобто допомагає людині вилікуватися.
                          

                Пташині трелі замість ліків
 Серед орнітологів або просто любителів птахів багато довгожителів. Адже спів птахів - сигнал радості для нашого мозку. Такі асоціації закладені генетично. Якщо людина часто спілкується з птахами, регулярно чує їх спів, то він знаходиться в середовищі, яка продукує цю радість. Пташині звуки умиротворяют, заряджають позитивом, дарують спокій і романтичний настрій. Позитивний вплив пташиних пісень на психологічний стан людини вже приймається усвідомлено.
 Орнітотерапія перейшла в традиційну медицину.

У Голландії цей метод визнаний офіційно, його апробацію проводили в кардіологічних клініках. Австралійці визнали, що лікувальний спів птахів сприяє лікуванню захворювань суглобів і хребта. У Британії таким чином борються з зимовою депресією. Університет Суррея тестує вплив пташиних пісень на настрій пацієнтів і розвиток творчих здібностей.
Але найдивніше - орнітотерапія не обмежується психоемоційним впливом: вченим вдалося встановити, що розташовані в шкірі віброрецептори сприймають звукові хвилі певної частоти (в тому числі ультра і інфразвукові) і запускають протибольову реакцію. У слухачів пташиних трелей зникають або слабшають больові симптоми.

Що ж стосується психологічного впливу, то в генетичній пам'яті людини, спів птахів міцно закріпилося як яскравий збудник радості, гармонізує біофізичні реакції і настроює на шлях здоров'я. Спів птахів не може залишити людину байдужою. Він заспокоює, веселить, налаштовує на романтичний лад, зцілює душу, надає рівноваги всім біофізичним процесам, що відбуваються в тілі. Співочий птах творить гармонію душі, психіки і тіла, тобто допомагає людині вилікуватися. Багато  птахів співають, але  солов'я визначили найвидатнішим  "арієм ".
 

При депресії, головних болях, слабкості і хронічної втоми допоможуть пісні солов'я. Вони досить складні, переливчасті, поєднують перепади ніжних і енергійних звуків. Цей птах співає майстерно! Адже не дарма соловей - герой багатьох пісень і казок. Для тих, хто хоче почути солов'я в природі, доведеться вставати дуже рано: він співає на світанку.
Солов'їний спів - багатоколінний
, з чергуванням м'яких і пронизливих, рішучих і тихих музичних обертонів - підбадьорює, створює настрій, закликає до творчості. Він добре лікує депресивні стани, неврози, знімає головний біль. Подібним чином діють на людину завзяті флейтові пісеньки маленької пташки славки.
   

Є так звані «нічні солов'ї», нерідко перші початківці вечірнього співу близько 22-ї години, часто співають у тиші, до початку співу всіх птахів і, як би задають тон всьому величезному лісу. Співають ці самці неквапливо, розмірено, дивно поєднуючи повні, спокійні, трохи подовжені в порівнянні зі звичайною нормою звуки. У таких співаків здавна цінувався і незвичайний лад пісні, і досконалість головних колін, і повнота, і глибина звуку, і чистота фраз, і дивовижне вміння чергувати пісні свого репертуару, недоступне для ординарних співаків.

                                Орнітолог  про радість птахів
Валерій Іллічов пояснює лікувальний вплив на людину співу птахів. Звуки через вухо потрапляють в так звану слухову зону кори головного мозку і збуджують її. А від неї приходить в збудження інша кора головного мозку. Оскільки вся робота організму, так чи інакше, регулюється мозком, то зміни, що відбуваються в мозку, впливають абсолютно на всі фізіологічні процеси. Навіть простою звуковою вібрацією можна впливати на роботу будь-якого органу, аж до клітини.

Але музичні звуки - це, по суті, перш за все зафіксована і стійка гармонія. Підкоряючись їй, всі органи і системи в тілі людини починають працювати злагоджено і правильно.
Людина генетично пов'язан
а зі звуками, які створюють птахи, і це звукове середовище їй спочатково приємне. Голоси птахів закріплені в структурах мозку людини як подразник, пов'язаний з радістю. А зв'язок між позитивними емоціями і фізичним здоров'ям добре відомий.
Іллічов зауважив, що люди, які живуть в оточенні птахів, довгожителі. Він пояснює це тим, що всі біологічні процеси в організмі людини будуть в цьому випадку синхронізовані співом птахів. Коли люди стали жити в величезних містах, вони позбавили
себе природнього середовища.

                           У чому користь?
Спів птахів - це природні звуки природи, з якими ми генетично пов'язані. Ми їх чуємо, ще не народившись, потім в ранньому дитинстві і протягом всього подальшого життя. У цих звуках ніби кодується інформація про те, як насправді повинен працювати наш організм. При проведенні випробування декількох тисяч чоловік під час лікування не знайшлося жодного, хто не відчув би себе краще.
Важко знайти людину, якій би не подобалося спів птахів! І любимо їх тому, що благотворний вплив відчуваємо не тільки на емоційному рівні, а підсвідомо відчуваємо, що в
ін лікує і душу, і тіло.

Наші інтереси: 

 Відновлютейся на здоров'я, рятівники поруч з нами! Надійного зцілення всім!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи