Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Перший батальйон НАТО став до захисту східного кордону Польщі

Спецтема:

Чотири багатонаціональні батальйони НАТО боронитимуть східній рубіж Альянсу від можливої російської агресії. Перший із цих батальйонів уже сформований у Польщі.

Багатонаціональний батальйон у Польщі відсьогодні готовий захищати східні рубежі Альянсу. Рішення про розміщення військових ухвалили торік на саміті лідерів країн НАТО. Ще три батальйони з'являться в Естонії, Латвії та Литві.

"Стоїмо перед батальйоном НАТО на польській землі. На цей момент чекало ціле покоління поляків з часів закінчення Другої світової війни. Покоління, яке хотіло жити у вільному, справедливому, солідарному, демократичному світі, вільному від радянської окупації", – проголосив президент Польщі Анджей Дуда.

А міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич відзначив: "Скажу коротко… Поява батальйону – це добрий знак того, що ми разом зможемо дати відсіч будь-якому нападнику".

Як повідомляється, польський батальйон складається з військових національної армії, солдатів зі США, Великої Британії, Румунії та Хорватії.

"Розміщення військ у Польщі – це чіткий сигнал потенційному агресору. Ми пишаємося тим, що всі країни Альянсу працюють разом, щоб відбити будь-яку спрямовану проти нас атаку. Польща готова протистояти зовнішнім загрозам і захищати вільне та демократичне суспільство", – коментує подію головнокомандувач сил НАТО в Європі Кертіс Скапарротті.

Чотири батальйони мають зміцнити обороноздатність Північноатлантичного альянсу на східних кордонах.

Їхня мета – відбити атаку агресора у перші години, поки не прибудуть основні сили. Ймовірним нападником вважають Росію.

Наші інтереси: 

Посилення східного кордону - це чіткий сигнал Росії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи