Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Все пропало! Наслідки протистояння Трампа і Путіна плачевні для останнього

Категорія:

Спецтема:

Політика нової адміністрації США відносно Росії буде нагадувати політику Рональда Рейгана; військова загроза і гонка озброєнь знову актуалізуються.

Російський публіцист, блогер і аналітик Володимир Голишев висловив думку, що правляча в США Республіканська партія "діє за своєю програмою", а саме: має намір посилити політику США.

Чи можливе відключення Росії від системи SWIFT, надання Україні летального зброї, розміщення військ НАТО в Україні під носом у Путіна? 

"Все це цілком реально. Забудемо про Трампа, краще згадаємо про Пенса, який у принципі абсолютно зрозумілий. Він робить сучасну кальку з Рейгана. Зараз політика США буде в якійсь мірі копіювати політику, яку проводив Рейган - постійна військова загроза, гонка озброєнь", - сказав публіцист.

У той же час він нагадав про те, що Сполученим Штатам часів Рейгана протистояв Радянський союз, а не Росія. "М'яко кажучи, РФ - це гравець зовсім іншого класу, що не вимагає таких надзусиль, які були потрібні в той момент", - зауважив Голишев.

"Обама діяв тонко, він робив так, що клієнт закопував себе в могилу сам. Зараз все буде трохи інакше", - припустив він.

Відповідаючи на питання про те, чи може Кремль піти на "асиметричну відповідь", Голишев сказав: "Вони постійно реагують асиметрично. Звичайно, свічку ніхто не тримав, ми можемо тільки припускати. Таджик на вантажівці врізається в натовп у Стокгольмі. Неважко здогадатися, що все це не випадково. Однотипні теракти на території Європи і США. Але це не можна назвати відповіддю, це - помста".

На думку публіциста, Росія "давно виклала" всі найсильніші свої козирі, а "дрібні козирі не працюють".

Але як тоді бути з найголовнішим козирем Кремля - ядерною "кнопкою"?.

"Ядерна зброя потрібна для того щоб не було війни. Вона потрібно для того щоб вона ніколи не застосовувалося. Єдине ядерне бомбардування за всю історію людства було в 1945 році. Більше не було і ніколи не буде", - сказав Голишев.

"Припустимо, хтось потягнувся до ядерної кнопки. Ми знаємо, що можливості протиракетної оборони у країн-членів НАТО і, особливо, у США значні. У гіршому випадку 1-2 боєголовки долетять до мети. А далі що? Якщо цим козирем зіграти, голова відвалиться", - зауважив він.

"Це самогубне рішення. Сумнівно, що воно принесе хоч якусь шкоду тим, проти кого спрямована. Це не просто цвях у кришку труни. Це просто кінець всьому", - додав блогер.

"Я вважаю, що Пентагон не вважає цю загрозу реальною і не розглядає її всерйоз", - сказав він.

Наші інтереси: 

США доводить свою перевагу, Дональд Трамп проявив себе як сильний і рішучий лідер. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи