Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Google перевірятиме новини на достовірність

Google запустила процедуру перевірки достовірності інформації в новинному агрегаторі і пошукових запитах по всьому світу. Тепер в пошуковій видачі і новинному сервісі Google News перевірені факти або матеріали відзначатимуться спеціальним маркуванням.

Про це зазначено в блозі компанії, пише Вголос.

Раніше відповідна опція була доступна для користувачів кількох країн і не поширювалася на пошукові запити.

В Google News на перевірені статті ставиться мітка Fact Check. Для того, щоб потрапити в категорію Fact Check, виданням потрібно використовувати в своїх статтях мітки з списку ClaimReview від schema.org.

Журналісти і фактчекери перевіряють твердження зі статті і оцінюють, наскільки вони правдиві.

«Незважаючи на те, що результати фактчеку можуть бути протилежними, людям корисно знати, в чому фактчекери згодні, а в чому їхні думки розрізняються», – зазначено в повідомленні компанії.

Наприклад, «На сьогоднішній день в рабстві перебувають 27 мільйонів осіб» (Фактчек: в основному правда). «Символи, нанесені на печиво Oreo, пов'язані з тамплієрами і масонами» (Фактчек: неправда).

Подібна процедура існує у Facebook. Користувачі в своїй стрічці можуть відзначити новини як сумнівні, після чого їх відправлять фактчекерам. Якщо щонайменше дві організації або видання визнають новину фальшивою, то в подальшому при видачі у стрічці поряд з нею стоятиме відповідна відмітка.

Як повідомлялося раніше, в Google Maps з'явилася нова функція, що дозволяє ділитися своїм місцем розташування або маршрутом з друзями.

 

Наші інтереси: 

Гугл полегшує життя. Як ми раніше без нього жили? 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи