Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Самодостатній будинок Skilpod: виробляє всю необхідну енергію і будується за добу

 

Бельгійська будівельна компанія Skilpod випустила збірний будинок, який може генерувати всю свою власну енергію і який можна побудувати всього за півдня.

Розроблена UAU Collectiv, нова модель будинку на сонячних батареях «Skilpod № 150» являє собою об'єкт з нульовою енергією. Це означає, що будинок виробляє більше енергії, ніж споживає, побудований з поперечного бруса. Оскільки «Skilpod № 150» повністю модульний, його можна легко розширити і налаштувати по мірі необхідності.

Хоча «Skilpod № 150» - одна з найбільших моноблочних моделей будівельної компанії, житлова площа одного блоку становить всього 30 квадратних метрів. Будинки настільки скромного розміру розроблені в якості соціального житла або житлового проекту, призначеного для неповних сімей, пенсіонерів або першого житла для орендарів / покупців.

Ці модульні будинки можна складати разом, тим самим створюючи будинок більшого розміру. Всі модулі виготовлені з поперечного бруса - матеріалу, вибраного з-за його міцності, повітронепроникності, високої теплоізоляції і вогнестійкості.

Демонстраційний будинок з декількох блоків площею 280 квадратних метрів був зібраний в Бельгії. На виготовлення блоків на фабриці Skilpod знадобилося 20 днів, після чого їх транспортували до місця установки і зібрали за півдня. Модулі були встановлені на бетонний фундамент і «одягнені» в надміцну ізоляцію Rockwool Redair з FSC-сертифікованої деревини.

 

Окремо варто відзначити те, що будинок був оснащений вікнами із спеціального скла з сонячним фільтром, щоб мінімізувати сонячне тепло. Сонячні панелі, встановлені на даху, забезпечують всю електроенергію, необхідну для потреб мешканців. Чудова ізоляція і повітронепроникність стін означає, що для обігріву будинку потрібно електричний нагрівач потужністю всього один кіловат.

Також унікальний будинок може похвалитися системою рекуперації тепла тепловим та електричним повітро-повітряним насосом, який забезпечує надходження гарячої води і обігрів підлоги.

Наші інтереси: 

Нові технології - новий спосіб життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Любов Фаренюк.
0
Ще не підтримано

Будинок-термос.

Коментарі

Зображення користувача Любов Фаренюк.
0
Ще не підтримано

Будинок-термос.