Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російський Сбербанк оголосив про плани піти з українського ринку

Світ:

Спецтема:

ПАТ "Сбербанк" - найбільший серед банків з російським капіталом в Україні та один з найбільших загалом. Його активи становлять майже 50 млрд гривень.  Сбербанку належить львівський ВіЕс Банк (колишній Volksbank), який займає 29-те місце за розміром активів.

"Ми шукаємо варіанти виходу з України. З такою позицією уряду ми не маємо великого відтинку часу. Я не хотів би нічого коментувати, поки ми не прийдемо до остаточного рішення", - заявив голова Сбербанку Герман Греф.

Як зазначає російське видання RNS, Греф назвав санкції проти Сбербанку в Україні "беззаконними діями".

"Ситуація по Україні доволі складна. Емоційно складна і реально складна. Поєднання таких абсолютно беззаконних дій, які проти нас здійснюються в Україні, в цілій низці міст, за повного потурання правоохоронних органів", - заявив він.

Нагадаємо, що ПАТ "Сбербанк" - найбільший серед банків з російським капіталом в Україні та один з найбільших загалом. Його активи становлять майже 50 млрд гривень. Більші від нього тільки державні ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, а також належний австрійцям Райффайзен Банк Аваль. 

Також російському Сбербанку належить львівський ВіЕс Банк (колишній Volksbank), який займає 29-те місце за розміром активів.

Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова раніше заявила, що всі українські банки, які належать Росії, виставлено на продаж.

16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік проти ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" через їхню приналежність Російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

Наші інтереси: 

Щось дуже пізно вирішили вигнати банки агресора з території України. Змінився вітер чи Президента з Гонтаревою американці "взяли за жабри"? Три роки російські банки не чіпали. Гонтарева навіть захищала їх - на відміну від українських банків, величезну кількість з яких ліквідували. Цілком нормальних, сильних банків, як VAB банк, наприклад. Натомість за рахунок держави "витягнули" кишенькові банки, а головне - давали спокійно працювати російським банкам!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Взяли за жабри"! І це добре!!!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Взяли за жабри"! І це добре!!!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!