Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

РНБО ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення

Заборона діятиме до повернення під українську юрисдикцію захоплених бойовиками підприємств. Кабінету Міністрів України доручено розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України.

Про це повідомив Секретар РНБО України Олександр Турчинов за результатами засідання Ради, повідомляє сайт РНБО.

"Констатуючи різку ескалацію російської агресії проти України, насильницьке захоплення українських підприємств, розташованих на території окремих районів Донецької та Луганської областей, усвідомлюючи загострення загроз економічній і енергетичній безпеці України, спровоковане свідомими діями терористів, та враховуючи те, що РФ почала на державному рівні визнавати "документи" самопроголошених республік, з метою захисту прав і свобод громадян України та забезпечення національної безпеки України РНБО вирішила: тимчасово, до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення", - сказав Турчинов після закінчення засідання.

За його словами, Кабінету Міністрів України доручено невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни та вжити заходів щодо їх мінімізації.

"Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції України, Національній гвардії України за участю Служби безпеки України доручено невідкладно припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення залізничними і автомобільними шляхами та створити умови для залучення громадського контролю щодо виконання цього рішення", - додав Секретар РНБО України.

Президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні РНБО заявив:

"Дії наших блокадників Донбасу влетять Україні "в копієчку", це очевидно. В яку саме, покаже калькуляція. І ці рахунки ми виставимо не лише самопроголошеним республіканцям, але й "Самопомочі", "Батьківщині" та іншим зачинщикам та промоутерам блокади", - цитує Порошенка Обозреватель.

За його словами, гуляй-поле в зоні АТО створила "політична сила, яку ми вважали демократичною, ліберальною та реформаторською".

"Взяли і зробили - нечесно і непорядно по відношенню до країни. Хіба годиться в такий от спосіб відволікати увагу від провалів свого лідера, який за два з половиною мерських терміни не спромігся вирішити найгострішого комунального питання і буквально засипав сміттям найкрасивіше європейське місто України? Організатори блокади доклали чимало зусиль, щоб спровокувати владу на силові дії. Вони чекали крові. Вони навіть не поцуралися, щоб виготовити та розповсюдити фальшивий наказ та поширити фейк про нібито зникнення інваліда-учасника блокади", - наголосив Порошенко.

Наші інтереси: 

Що це може означати? На третьому році війни зрозуміли, що в Україні війна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Констатуючи ... насильницьке захоплення українських підприємств ... в Україні (Хто, чому , з якого року) "різку ескалацію російської агресії проти України", - "Про це ??! повідомив Секретар РНБО України Олександр Турчинов"

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Коментарі

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Констатуючи ... насильницьке захоплення українських підприємств ... в Україні (Хто, чому , з якого року) "різку ескалацію російської агресії проти України", - "Про це ??! повідомив Секретар РНБО України Олександр Турчинов"

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Підконтрольні Україні підприємства на непідконтрольній Україні території.Маланські виверти не мають меж.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Виходить, що якби окупанти не забрали українських підприємств юридично, то торгувати можна і нічого що територія де знаходяться підприємства окупована... А як же визволення Донбасу ?
Щось вони не те приймають... Хоча мабуть окупанти не повернуть підприємства, тому блокада є і буде вже згідно рішення РНБО.
Якось влада дуже не охоче приймає "рішення" і таки просто істерить...

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

З цієї фрази Турчинова випливає, що у Кабміну досі не було "план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України", а також не було аналізу негативного впливу на економіку та бюджет країни припинення зв'язку з окупованими територіями.,

Цитата:
За його словами, Кабінету Міністрів України доручено невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни та вжити заходів щодо їх мінімізації.

А от слова з виступу Порошенко я не зрозумів!

Якщо дії блокадників бути поганими, то чому тоді РНБОУ:

Цитата:
"Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції України, Національній гвардії України за участю Служби безпеки України доручено невідкладно припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення залізничними і автомобільними шляхами та створити умови для залучення громадського контролю щодо виконання цього рішення".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Все, робиться з власної волі, - добро. А, що РНБО знає, як повернути підприємства інших галузей у власність України ( ніби то неокупованій тими, хто дурив, крав, а тепер виглядає, що далі буде. Щоб припинили заявляти: " А ви ідьоте по теріторіі росії" Бо, бачте, те чи інше підприємство захопили, збанкрутувавши його перед цим, а земля під ним надана в довгострокову аренду окупанту) ?
..."Констатуючи різку ескалацію російської агресії проти України, насильницьке захоплення українських підприємств, розташованих на території..." України "...усвідомлюючи загострення загроз економічній і енергетичній безпеці України, спровоковане свідомими діями..." Чиї ми ?

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!