Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ракета з українським двигуном вивела супутник на орбіту

Один із ключових космічних апаратів у європейській програмі спостереження за Землею, Earth observation (EO), супутник Sentinel-2B запустили на орбіту. 7 березня з космодрому Куру, що у Французькій Гвіані, відбувся успішний пуск ракети-носія легкого класу Vega.

Маршовий двигун четвертого ступеня ракети розробило українське конструкторське бюро "Південне", а виготовив Південний машинобудівний завод ім. Макарова, повідомив у Facebook Президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні з космодрому Куру відбувся успішний пуск ракети-носія легкого класу Vega. Маршовий двигун РД-843 4-го ступеня ракети-носія розроблений Державним підприємством "Конструкторське бюро "Південне" та виготовлений Державним підприємством "ВО "Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова", - зазначив він.

Глава держави нагадав, що це вже дев’ятий пуск у рамках програми Vega та перший у цьому році.  Восьмий запуск відбувся у грудні 2016 року.

 

Наші інтереси: 

Українські конструктори продовжують славну традицію бути висококласними спеціалістами галузі. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи