Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прес-секретар Білого дому зажадав від газети The New York Times вибачень за статтю про Трампа

Йдеться про статтю, опубліковану в The New York Times минулої неділі, 5 лютого. У матеріалі під заголовком "Трамп і його підлеглі переглядають тактику після низки помилок" описується звичайний робочий день президента в Білому домі.

 

shonspayser.jpg

прес-секретар Білого дому Шон Спайсер

В статті були допущені "кричущі фактичні помилки", заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, пише NEWSru.com.

"Цей текст був настільки пронизаний неточностями і брехнею, що вони зобов'язані принести президенту вибачення" - заявив він у понеділок, 6 лютого, під час прес-брифінгу, що пройшов на борту президентського літака (текст бесіди опубліковано на сайті Білого дому).

В статті стверджується, що помічники Трампа не в змозі розібратися з вимикачами в будівлі, тому змушені проводити зустрічі в темряві; відвідувачі після нарад блукають по Білому дому в пошуках виходу, а сам Трамп любить "дивитися телевізор у халаті" і читати новини, роблячи позначки чорним маркером.

Спростовуючи ці твердження, Спайсер заявив, що президент "взагалі не носить халатів".

"З самого початку і до кінця цей матеріал складений з того, чого не було насправді. Це втілення помилкових новин", - зазначив прес-секретар Білого дому.

Після цього фотографії Трампа, одягненого в халат, наповнили Twitter, пише The Guardian.

Сам Трамп також прокоментував статтю у The New York Times.

"Провальна The New York Times пише про мене абсолютні небилиці. Вона помилялася протягом двох років і тепер вигадує історії та джерела", - написав він у своєму мікроблозі.

У ще одному повідомленні він заявив, що The New York Times нібито "була змушена вибачитися перед її передплатниками за те, що вона так погано висвітлювала мою перемогу на виборах".

"Тепер вони вчинили ще гірше!" - вважає Трамп.

Білий дім ввечері в понеділок, 6 лютого, оприлюднив список терактів, про які, на думку президента США Дональда Трампа, навмисно замовчують ЗМІ, повідомляє The Washington Post. Серед них виявилися як справді мало обговорювані в пресі інциденти, так і атаки, які ставали головними світовими новинами.

Напередодні Трамп, виступаючи на базі американських ВПС Макділл (штат Флорида), де розміщуються штаби центрального командування і командування спеціальних операцій Збройних сил США, заявив, що "дуже нечесна преса" часто не хоче повідомляти про деякі теракти. У журналістів є на це свої причини, пояснив глава держави.

Заяву Трампа прокоментував на брифінгу прес-секретар Білого дому Шон Спайсер. Він пояснив, що, на думку президента, журналісти не завжди висвітлюють деякі теракти в тій же мірі, як інші резонансні події.

"Є багато випадків, коли висвітлення було недостатнім", - додав він, пообіцявши надати конкретні приклади пізніше.

У список, опублікований Білим домом, увійшло 78 терактів, що сталися з вересня 2014 року по грудень 2016-го. Серед них є маловідомі випадки - наприклад, поранення громадянина Данії в Саудівській Аравії в листопаді 2014 року або напад у тій же країні на двох американців в січні 2015-го.

У списку вказані теракти, які достеменно згадувалися в міжнародній пресі, в тому числі американській. Йдеться про вбивство канадського солдата біля меморіалу в Оттаві в жовтні 2014 року або ліквідацію в травні 2015 року озброєних терористів у Техасі біля виставкового центру, де демонструвалися карикатури на пророка Мухаммеда.

Ще одна група терактів стосується новин, які досить докладно висвітлювалися пресою, в тому числі американською. Серед них - теракт у Тунісі в червні 2015 року, коли загинули 38 і були поранені 39 туристів, а також інцидент у поїзді Thalys, що прямував за маршрутом Амстердам - Париж, в 2015 році, коли двоє американських військовослужбовців знешкодили терориста, що відкрив вогонь.

У список Білий дім включив і теракти, що найбільш широко висвітлювалися в світі: бійню в нічному клубі Pulse в американському Орландо, в якій загинули 49 осіб, вибух на борту російського пасажирського літака над Синаєм в жовтні 2015 року, що забрав життя 224 осіб, і теракти в Парижі наприкінці 2015 року, коли загинули 129 людей.

Також у список потрапили теракти в Стамбулі, скоєні в червні 2016 року (45 загиблих), і теракт у Ніцці в липні 2016 року (84 жертви).

 

Наші інтереси: 

Демократична преса не може змиритися з президентом Трампом, продовжуючи дрібні "наїзди" на нього. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Свобода слова" і "журналістська вседозволеність" - речі протилежні.
ЗМІ дослівно розуміють крилатий вираз - "четверта влада".

Мені здається, що стаття була написана під керівництвом Кісельова, який звик брехати про події в Україні, керуючись настановою: "Піпл схаваєть!"

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Свобода слова" і "журналістська вседозволеність" - речі протилежні.
ЗМІ дослівно розуміють крилатий вираз - "четверта влада".

Мені здається, що стаття була написана під керівництвом Кісельова, який звик брехати про події в Україні, керуючись настановою: "Піпл схаваєть!"

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!