Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Археологи з'ясували, що людство п'є молоко мінімум 9 тис. років

Такі висновки були зроблені після аналізу більш, ніж 500 доісторичних посудин, знайдених на півночі середземноморського регіону, в тому числі в Іспанії, Франції, Італії, Греції та у Туреччини.

 

Людство почало пити молоко тварин - корів, кіз і овець - щонайменше 9 тис. років тому.

До такого висновку прийшли археологи, які опублікували статтю у виданні Національної академії наук США PNAS.

Висновки були зроблені після аналізу більше, ніж 500 доісторичних посудин, знайдених на півночі середземноморського регіону, в тому числі Іспанії, Франції, Італії, Греції та Туреччини.

Крім молока вчені шукали в уламках кераміки сліди тваринних жирів, і їх виявлення вказало на те, що люди неоліту вживали домашніх тварин в їжу.

Вчені встановили, що молочне скотарство було поширене не на всій території півночі Середземномор'я.  Воно практикувалося на території сучасної Іспанії, Франції і Туреччини, окрім Греції.

"Ліпіди, знайдені в горщиках, і кістки тварин говорять про те ж: на півночі Греції активно практикувалося виробництво м'яса, а не молочне господарство", - вважають вчені.

Наші інтереси: 

Молоко дуже корисно для білої людини. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи