Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нафта Brent впала нижче $ 47 за барель

Це стало результатом збільшення її запасів у США. Запаси "чорного золота" в США за тиждень виросли на 5,3 мільйона барелів - до 490,3 мільйона.
 

Світові ціни на нафту 17 листопада знижуються на тлі публікації даних міністерства енергетики США про зростання запасів "чорного золота" в країні за минулий тиждень, свідчать дані торгів.

Вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалась на 0,15% - до 46,56 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,13% - до 45,51 долара за барель.

Міненерго США опублікувало напередодні дані про комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв).  

Аналітики очікували значно меншого збільшення показника - на 1,48 мільйона барелів. Також у США відкрили найбільше в країні нафтове родовище.

В сланцевому басейні Wolfcamp виявлено близько 20 мільярдів барелів нафти, 450 мільйонів кубометрів природного газу і 1,6 мільярда барелів зрідженого природного газу.

У той же час увага інвесторів залишається прикутою до майбутньої зустрічі ОПЕК для обговорення алжирських домовленостей щодо обмеження рівня видобутку.

В кінці вересня країни ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі домовилися скоротити видобуток нафти до 32,5 млн. барелів на добу з нинішніх 33,24 млн. барелів, проте щодо конкретних лімітів для кожної з країн організації домовленостей поки немає.

Це перша подібна домовленість країн ОПЕК щодо обмеження видобутку "чорного золота", починаючи з 2008 року. На наступній зустрічі ОПЕК у Відні 30 листопада країни планують досягти остаточних домовленостей щодо заходів стабілізації нафтового ринку.
 

Наші інтереси: 

Україні вигідна дешева нафта.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи