Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сербія депортувала кількох росіян за участь у підготовці терактів в Чорногорії - ЗМІ

Залагоджувати скандал у Белград їздив секретар Радбезу Росії Ніколай Патрушев. Кілька громадян РФ були депортовані з Сербії за підозрою у причетності до терористичних акцій під час виборів у сусідній Чорногорії 16 жовтня.

16102802.jpg

Прем'єр-міністр Сербії Олександар Вучич

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на місцеве видання Danas.

Поки що не вдалося дізнатися про кількість росіян, яких вислали, про те, яким чином проводилася підготовка до терактів.

Прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич заявив, що не збирається "коментувати заголовки таблоїдів" щодо інформації, що російські громадяни були вислані з Сербії за їх роль у підготовці терактів у Чорногорії.

Як відомо, прем'єр Сербії Олександр Вучич оприлюднив деталі плану захоплення держустанов Чорногорії після парламентських виборів 16 жовтня "за сприяння іноземного фактора".

В першу чергу Вучич підтвердив інформацію чорногорського спецпрокурора Мілівоє Катніча про арешт групи громадян Сербії, яка готувала захоплення парламенту Чорногорії і стрілянину по учасниках мітингу опозиції з метою спровокувати хаос і штурм парламенту.

Прем'єр Сербії також оголосив, що сербські правоохоронні органи виявили "ще кілька небезпечних груп", залучених на реалізацію цього плану, за якими стоять "дуже серйозні люди".

"Заарештовані нами особи діяли в координації з іноземцями", – повідомив пан Вучич.

"Існують незаперечні докази, що певні особи стежили за кожним кроком прем'єра Чорногорії Міло Джукановича та інформували про це інших людей. Ми знайшли у них €125 тис., спеціальну уніформу, інші речі. За прем'єром Чорногорії стежили за допомогою найсучаснішого обладнання", – додав він.

Російське видання "КоммерсантЪ" 28 жовня із посиланням на власні джерела серед сербських чиновників, повідомило, що Патрушев під час візиту до Сербії "напевно хотів би прояснити наші (Сербії) кроки щодо співпраці з Чорногорією у розслідуванні активності груп, які готували заворушення в Подгориці 16 жовтня".

Видання стверджує, що завданням секретаря Радбезу РФ було "розрулити ситуацію і не допустити скандалу в російсько-сербських відносинах".

Крім переговорів з главою МВС Небойшей Стефановичем Патрушев зустрівся з усім керівництвом республіки, з президентом Томіславом Ніколічем і главою МЗС Івіцею Дачичем і Александаром Вучичем.

"Всі переговори пройшли в закритому режимі, а офіційно на самому початку візиту було оголошено, що російський гість запропонував сербському уряду підписати меморандум про взаєморозуміння в галузі безпеки, який створив би постійний канал зв'язку між Москвою і Белградом у цій сфері", - відзначає "КоммерснатЪ".

"Судячи з повідомлення після зустрічі панів Вучича і Патрушева, емісарові Москви це (залагодити скандал), схоже, вдалося", - наголошує видання.

Нагадаємо, що  під час паралментських виборів у Чорногорії поліція країни заарештувала 20 сербів, яких підозрюють у плануванні політично мотивованих збройних нападів на державні установи країни та провокаціях.

Варто додати, що прем'єр Чорногорії Міло Джуканович після того, як подав у відставку, оголосив, що однією з причин відставки став вплив "іноземного фактору" при спробі захоплення парламенту.

При цьому він додав, що "влада Сербії має провести  розслідування щодо втручання Росії у її внутрішні справи".

Наші інтереси: 

РФ небезпечна держава. РФ всюди лізе, не знаючи міри. Здається, всі вже це розуміють, тільки бояться цієї держави-потвори. Україні потрібно дружити і з Черногорією проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи