Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Не вір кацапам: Екс-співробітники «Лабораторії Касперського» розповіли, як компанія обманювала конкурентів

Упродовж десяти років російська компанія «Лабораторія Касперського» свідомо обманювала своїх головних конкурентів Microsoft, AVG та Avast, надаючи їм неправдиву інформацію про нібито шкідливі файли, які підлягають видаленню. 

Про це Reuters розповіли двоє колишніх співробітників російської компанії, йдеться в ексклюзивному матеріалі агентства, пише Watcher.

За словами колишніх співробітників «Лабораторії Касперського», кампанія обману конкурентів, пік активності якої припав на 2009-2013 роки, була націлена на Microsoft, AVG та Avast. Джерела Reuters стверджують, що в цей період співробітники компанії з’ясовували, як працюють антивірусні програми конкурентів для того, щоб змусити їх позначати доброякісні файли як шкідливі. В результаті антивірусні програми від Microsoft, AVG та Avast видаляли важливі файли з комп’ютерів клієнтів, помилково приймаючи їх за шкідливі.

Оскільки компанії, які займаються розробкою антивірусного ПЗ, обмінюються інформацією у зв’язку зі збільшенням кількості шкідливих програм, такий саботаж з боку російської компанії був цілком можливим, припускають в матеріалі. Як повідомили колишні співробітники «Лабораторія Касперського», компанії видавали один одному ліцензії на використання антивірусних інструментів, обмінювались зразками шкідливий файлів і збирали підозрілі файли в агрегатор.

Джерела Reuters повідомили про те, що засновник російської компанії Євген Касперський наказав провести кампанію обману конкурентів з двох основних причин. По-перше, він вважав, що невеликі компанії копіювали програмне забезпечення «Лабораторії Касперського», замість того щоб створювати власне. По-друге, він хотів нашкодити конкурентам, щоб збільшити частку компанії на ринку.

Як відомо, з 2012 року «Лабораторію Касперського» покинули високопоставлені менеджери, на місце яких прийшли люди, які мають тісні зв’язки з російськими військовими або розвідувальними структурами ФСБ. Четверо колишніх інсайдерів розповіли Bloomberg, що зв’язки компанії зі спецслужбами різко посилилися після двох хвиль звільнень топ-менеджерів. 

 

Наші інтереси: 

Нечесна конкуренція - звичний бізнесовий стиль росіян. Тому з ними краще справ не мати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи