Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українців об’єднує віра у краще майбутнє і невдоволеність владою

Світ:

Такими є результати загальнонаціонального опитування, проведеного Інститутом соціології НАН України. Обидва згадані чинники набрали приблизно однакову кількість голосів респондентів – 29,3 відсотка (віра у краще майбутнє) і 28,7 відсотка (невдоволеність владою). Крім того, об’єднавчими, на думку опитаних, є спільні труднощі життя – 26,9 відсотка.

За даними авторів дослідження, рік тому найбільш вагомим об’єднавчим чинником суспільства у громадській думці були «патріотичні почуття громадянина України» – 41 відсоток. Цього року цей чинник має підтримку на рівні 23 відсотків.

Крім того, за даними опитування, основним почуттям, які виникають у респондентів, коли вони думають про майбутнє України, є надія (44,4 відсотка підтримки цього варіанту відповіді). Далі у рейтингу – тривога (37,7 відсотка), страх (22,9 відсотка) та оптимізм (21,9 відсотка).

Загальнонаціональне опитування населення України було проведене Інститутом соціології НАН України у співпраці з Благодійним фондом «Інтелектуальна перспектива» з 13 червня по 4 липня 2016 року за квотною вибіркою, що представляє доросле населення (від 18 років). Опитування здійснювалося у всіх областях України (крім анексованого Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей) методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Усього було опитано 1802 особи. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Наші інтереси: 

Українці мають самі змінити своє життя, не покладаючись на владу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи