Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Вчені розробляють «розумну» цеглу, яка перероблятиме стічні води і вироблятиме електроенергію

Вчені з університету Ньюкасла запустили проект LIAR (Living Architecture – жива архітектура). Дослідники займуться розробкою цегли, здатної переробляти стічні води і генерувати електрику. З них можна буде будувати будинки і паркани нового ступеня екологічності

Про це повідомляє eco town з посиланням на Digital Trends.

LIAR буде використовувати такі природні джерела, як сонячне світло, стічні води і повітря. За своєю суттю стіни з такої цегли стануть подобою біореакторів, з яких будуть будуватися будинки, громадські та офісні приміщення.

Професор експериментальної архітектури Ньюкаслського університету Рейчел Армстронг порівнює такі конструкції з біомеханічним коров'ячим шлунком: 

«Цегла матиме спеціальні відсіки, кожен з яких буде обробляти органічні відходи з конкретною метою. Це свого роду травна система, вбудована в будинки і офіси».

Кожна цеглина буде оснащена мікробною паливною батареєю на основі програмованих синтетичних мікроорганізмів. Деякі з них займуться очищенням води, інші будуть отримувати фосфати і виробляти електроенергію.

«Проект є неймовірно захоплюючим – він об'єднує живу архітектуру, обчислювальну техніку, щоб знайти новий спосіб для вирішення глобальних проблем, таких, як стійкість», – говорить Армстронг.

Команда може бути на шляху до трансформації всієї будівельної галузі. Системи LIAR стануть свого роду живими організмами. Будівлі на основі розумної цегли зможуть задовольняти всі енергетичні та екологічні потреби жителів.

Наші інтереси: 

Дізнаємося про неймовірні екологічні розробки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
екологія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Читаючи про подібні речі розумієш в якому лайні ми сидимо!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Читаючи про подібні речі розумієш в якому лайні ми сидимо!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!