Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Після «брекзиту» Німеччина може підтримувати зближення з Росією

Спецтема:

Значення Польщі в ЄС може зрости. Берлін уже деякий час готувався до виходу Великої Британії з ЄС і навіть заохочував британців до такого кроку. Приводом цього стали, зокрема, тісні зв’язки Лондона зі США. Після «брекзиту» Німеччина буде прагнути до потепління взаємин з агресивною у міжнародній політиці Росією.

Професор Піотр Вавжик з Інституту європеїстики Варшавського університету вважає такий погляд цілком виправданим, проте, все залежить від внутрішньої ситуації в Німеччині, повідомляє Польське радіо.

– Великою мірою, це залежатиме від того, хто буде при владі, тому що Анґела Меркель – тепер, мабуть, єдиний політик у Федеративній Республіці Німеччина, який підтримує збереження санкцій проти Росії. Я думаю, цього не змінить навіть «брекзит», тому що це справа принципова. 

Відносини Анґели Меркель з Владіміром Путіном зараз охолоджені, проте, у довгостроковій перспективі, оглядачі вважають можливим зближення позицій. На це натискають представники німецької промисловості, для яких Росія є великим ринком збуту і може постачати німецькій економіці необхідну сировину. Багато залежить від німецької канцлерки – вважає професор Піотр Вавжик.

Дехто визнає французько-німецьку пропозицію змін в ЄС перспективою створення супердержави. Для Польщі та інших країн це неприйнятно – вважає експерт.

«Брекзит» показав, що європейські суспільства не хочуть віддати Європейського Союзу в руки брюссельським технократам.

На думку польського європеїства, Польща може відіграти значущу роль в ЄС.

– Польща, після виходу Великої Британії з Європейського Союзу, є найбільшою країною, яка представляє тверезий напрямок серед країн ЄС. У зв’яку з чим, нам припадає роль лідера цього – в лапках – табору європейських реалістів. Тому, чим швидше з’явиться конкретний польський проект – тим краще. Він мусить з’явитися, бо саме ми тепер повинні представити пропозиції, які вийдуть назустріч очікуванням британського суспільства. Нам треба старатися від імені групи країн, яка нас підтримуватиме. На зустріч, яку скликав глава МЗС, прибуло сім лідерів і, на мою думку, це великий успіх міністра Ващиковського, що вони захотіли підтримати нашу поки що загальну концепцію. А тепер треба переконати інших партнерів. Мабуть, з усіма не вийде, від деяких пропозицій треба відмовитися, але, я думаю, ми маємо шанс стати країною, яка задаватиме тон європейській політиці, поряд із Францією та Німеччиною.

 

Наші інтереси: 

Польща як союзник України на даному історичному етапі повинна бути сильною і впливовою у нинішньому Евросоюзі. Поки він ще живий. І розвалити його для створення Нової Європи. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Олена Каганець сказала"Польща як союзник України на даному історичному етапі повинна бути сильною і впливовою у нинішньому Євросоюзі. Поки він ще живий.Ірозвалити його для створення Н ової Європи."... .............Чудова роль для Польщі...

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Олена Каганець сказала"Польща як союзник України на даному історичному етапі повинна бути сильною і впливовою у нинішньому Євросоюзі. Поки він ще живий.Ірозвалити його для створення Н ової Європи."... .............Чудова роль для Польщі...