Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США сертифікували літаюче авто (відео)

Категорія:

Компанія Terrafugia отримала від авіаційних властей США сертифікат на свою розробку - автомобіль-конвертоплан TF-X.

Про це повідомляє УкрМедіа, посилаючись на офіційний сайт виробника. 

В найближчому майбутньому американці зможуть тримати в своїх гаражах не тільки автомобілі, але й літальні апарати. Федеральному управлінню цивільної авіації (FAA) США довелося піти на поступки і зробити ряд винятків із діючих правил. Зокрема, раніше було неможливо зареєструвати легкі спортивні літальні апарати літаків і вертольотів, що мають масу більше 598,7 кілограма і мінімальну швидкість звалювання більше 45 вузлів (приблизно 83 кілометри на годину).

TF-X від компанії Terrafugia значно важче - він важить 816,5 кілограма. А мінімальна швидкість, з якою автомобіль-конвертоплан може летіти, не падаючи, становить 54 вузла (приблизно 100 км/ч).

Такі характеристики, стверджує виробник, були викликані прагненням зробити машину не тільки надійним літаком, але і безпечним автомобілем. Зокрема, установка автомобільних систем пасивної і активної безпеки "потягнула" на 23,6 кілограма, а стандартні для авто трансмісія, рульове управління і система підвіски додали ще 120,1 кг. Крім того, піклуючись про життя та здоров'я своїх майбутніх клієнтів, Terrafugia забезпечила свій TF-X парашутом, на якому машина зможе безпечно приземлитися в разі якоїсь технічної відмови. Він важить 16 кілограмів. Зрозуміло, таке збільшення маси позначилося і на мінімальній швидкості, при якій автомобіль-конвертоплан не буде втрачати підйомну силу.

Сертифікація TF-X в FAA - ще не останній крок на шляху від прототипу до серійних зразків. В самому оптимістичному випадку виробництво автомобілів-конвертопланов можливо розпочати протягом декількох років. Вже відомо, що для управління їм знадобляться не тільки стандартні водійські права (Driving Licence), але і PPL (Private Pilot Licence - свідоцтво пілота-аматора), для отримання якого доведеться відучитися в льотній школі. Проте вже зрозуміло, що по-справжньому закоханих у небо американців ці труднощі не зупинять.

 

 

 

Наші інтереси: 

Нові можливості сучасного світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи