Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

З Буковини щодня відправляють в Румунію сотні вагонів відбірної деревини

У березні зі станції «Чернівці» почали відправляти до Румунії сотні вагонів відбірного кругляка щодня. 

Щонайменше 300 вагонів у день прямувало до Європи наприкінці першого місяця весни, тоді як раніще обмежувалися одним ешелоном(50 вагонів) на тиждень, пише шеф-редактор газети "ЧАС" Петро Кобевко у матеріалі «З Буковини вивозять ліс, наче перед кінцем світу». 

За його словами, румунська сторона максимально оптимізувала транспортування українського кругляку, усунувши незручності пов’язані з коліями, які в Європі трохи вужчі. 
 

«Аби не гаяти часу на переставляння вагонів на інші колеса на передаточній станції Вадул-Сірет, Румунія побудувала величезні склади вздовж кордону з нашою країною і провела до них залізничну колію з таким розміром полотна між рейками, як в Україні, - пояснює автор. – Тепер ешелони з лісосировиною без зупинок прямують на склади у Дормонешти, якими користується всесвітньовідома лісова компанія «Швайцгоффер».

Примітно, що австрійське підприємство робило кілька спроб побудувати деревообробні заводи на Буковині, але, зазнавши невдачі, розташувало їх у сусідній Румунії. 

Як зауважує Петро Кобевко, наразі схеми відправки українського кругляка за кордон значно удосконалились. «Через Чернівці вже відправляють ліс до Румунії з усієї території західної України, - наголошує автор. – Потужності залізничної станції не можуть впоратися з такою кількістю вагонів - ешелони настільки великі, що доводиться «запрягати» по 3-4 локомотиви, аби витягнути їх з України». 

Якщо так триватиме ще з місяць-два, то повені, які сталися на Буковині у 2008-2010 рр, видаватимуться невеличким підняттям води у руслах карпатських рік, впевнений Петро Кобевко, який нарахував на станції «Чернівці» 246 вагонів з кругляком, які відправлялися до Румунії, і забив на сполох.  

Як зазначається у листі, який прес-служба Управління лісового господарства Чернівецької області надіслала виданню «Час» після резонансного матеріалу, лісопродукція, яку бачать чернівчани на залізничному вокзалі, транспортується переважно з інших областей країни. 
 

«Державні лісогосподарські підприємства, які везуть продукцію лісозаготівлі через вказану станцію, за січень-лютий експортували усього 3,7 тис. кубометрів половника малих діаметрів та балансів, а також 2,2 тис. кубометрів техсировини, - пояснюють в управлінні.- Чернівецьке ОУЛМГ координує роботу підпорядкованих підприємств у напрямі суттєвого зменшення обсягу експорту деревини. Так, за 2 місяці 2015 року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, обсяг поставки деревини закордонним партнерам зменшено майже на 19 тис. кубометрів».

За словами Петра Кобевко, лист не підписала ні власне прес-служба ЧО УЛМГ, ні керівник управління лісомисливського господарства Буковини пан Ковальський. «І хоча в управлінні запевняють, що у вагонах сосна, але у нас вона дубова,- наголошує автор. - На станції «Вадул-Сірет» ми бачили тільки найкращий і найвідбірніший буковинський бук готовий до відправки в Румунію». 
 

Наші інтереси: 

Бути готовими до надання допомоги яка може бути потребою від зсувів у Карпатах..

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Буковина
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

До речі якщо так уважно придивитися до Гуугл карти, то можна помітити як наші гори Карпати особливо в районі Чернівецької обл. полисіли немов як бритвою були зголені полосою...

Коментарі

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

До речі якщо так уважно придивитися до Гуугл карти, то можна помітити як наші гори Карпати особливо в районі Чернівецької обл. полисіли немов як бритвою були зголені полосою...

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У нас також паразити рубають по варварському.Вони це називають санітарною вирубкою.Столітні дуби і буки їдуть на меблі до"цивілізованої" Європи.До речі європейські мудаки недавно заявили,що не дадуть нам кредит,якщо заборонимо вивіз деревини із України.Ось і все що потрібно знати про політику європейських блазнів,що претендують на зразок для інших "не демократичних" країн.

Більше за все мене дивує пасивність місцевого населення де вирубують ліс за підписом якогось паразита із Києва.Столичним чиновникам ненажерам байдуже як на місцях без лісу.А ось у місцевих місячний ландшафт і вода пропадає у криницях.Наприклад сосна у дорослому віці утримує у землі під собою близько п'яти тисяч літрів води.

Вірю в те, що розумію.