Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Культ «великої перемоги СРСР» - це єдина релігія, яка об'єднує народи Росії у форматі імперії

Спецтема:

Якщо прибрати цей культ, то між країнами колишнього СРСР залишиться не дуже багато спільного. Національні російські регіони теж позбудуться ідеї, яка їх тримає разом.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук відомий журналіст Андрій Цаплієнко. 

Він вважає, що чим серйозніший ризик розпаду імперії, тим помпезніші паради та тим більше зброї на вулицях міст.

«Победоносие», головна зі скреп, через «Л/ДНР» має утримати нашу країну на околиці імперії. Тому і в Донецьку, і в Луганську паради проходять за одним сценарієм. І навіть набір братовбивчих засобів і там, і там той самий".

Але можливі й сюрпризи, пише Андрій Цаплієнко. "Минулого року, наприклад, Захарченко ледь не випав (буквально) з матриці святкового сценарію. Хоча насправді шаблон рвуть незручні факти про фінал Великої війни в Європі. Ті самі, які Культ Перемоги оголошують неканонічною єрессю.

Ось, наприклад, один із них. Багатотисячне угруповання німців у Празі розбили «власовці», а саме Перша дивізія «Російської Визвольної Армії» (комдив С. Буняченко). Колаборанти йшли здаватися американцям, але по дорозі відгукнулися на прохання повсталих пражан. «Власовці» виявилися добре підготовленими бійцями. Вони втратили триста чоловік загиблими. А німці, які тримали оборону, не менше тисячі. Неймовірно, але співвідношення втрат - один до трьох на користь наступаючих. «Російська Визвольна Армія» вела бої у Празі з шостого до восьмого травня. Хотілося б тут скаламбурити щодо «перемоги російської зброї», але не виходить: зброєю «власовці» були озброєні німецькою, і досить непоганою, зокрема, протитанковими «фаустпатронами».

На фотографіях тих днів видно російських бійців у німецькій формі з тими самими «фаустами» на плечах. А щоб пояснити, чому на фото пражани - і особливо пражанки - так щиро вітають «власовців», історики вигадали версію про те, що, мовляв, переплутали, наївні, з «нормальними» росіянами маршала Конєва, які були від Праги в трьох днях шляху. Таким чином, культовий день перемоги наближали щосили найбільші зрадники великого радянського народу (після "бандерівців", зрозуміло). Восьме травня, день розгрому празького угруповання «власовцами», вся Європа відзначає як день закінчення війни. Сподіваюся, тепер зрозуміло, чому на вулицях і площах недоімперіі танки повзуть дев'ятого, а не восьмого, травня?"

Наші інтереси: 

Цікавий факт про власівців. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Потрібна подібна надрелігія для Міжмор'я.

Миролюбність і озброєність!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цікава інформація про визволення Праги власовцями.Хоча як показала історія це "визволення" як з під ринви та й під дощ.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Потрібна подібна надрелігія для Міжмор'я.

Миролюбність і озброєність!