Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Танк українських розробників визнали одним із кращих у світі

Категорія:

Танк Т-84 – справжня зірка українського оборонпрому. Ним милуються на міжнародних виставках і захоплюються на полі бою. Боєздатність однієї одиниці прирівнюють до можливостей цілої роти солдатів. 

 

Озброєння танка "Оплот" складається з 125-міліметрової гармати, спареного та зенітного кулеметів. Башта з гарматою повертається на 180 градусів менш, ніж за 5 секунд і може здійснити 40 пострілів. У розпорядженні екіпажу також автомати та гранати.

Броня танка "Оплот" комбінована – складається з броньових листів та керамічних матеріалів. Це дозволяє витримувати обстріл практично всіх сучасних боєприпасів, які зараз є в арсеналах інших армій.

Т-84 також може встановлювати димову завісу. Для цього дизельне паливо впорскується у систему вихлопу двигуна.

Щоб танк не виявили на полі бою, встановлене антирадарне покриття. Окрім того, "Оплот" попереджає екіпаж про загрозу застосування засобів ураження, які наводяться за допомогою лазерного променя.

Усі ці пункти забезпечують танку довгі роки експлуатації. Потурбувались розробники і про безпеку екіпажу. Радіоактивний пил, отруйні й бактеріологічні речовин не мають шансів потрапити у кабіну "Оплота".

І наостанок – не менш важливий пункт: маневреність. Маючи вагу у 51 тонну, "Оплот" може похвалитися чудовою рухливістю. Український дизельний двигун потужністю 1 200 кінських сил забезпечує максимальну швидкість 70 кілометрів на годину.

Не страшні танку 3-метрові рови, ані метрові вертикальні стіни. Здатний виконувати запаморочливі стрибки з трампліна й перепливати водойми завглибшки 5 метрів. Більше того, під водою танк може пробути аж 10 годин.

Не вибаглива українська машина й до кліматичних умов. Якщо треба, працюватиме і при температурі -40 градусів. А доставлять його в пустелю із 50-градусною спекою – продемонструє такі ж відмінні бойові характеристики.

 

 

Наші інтереси: 

Український оборонпром потрібно підтримувати. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Засоби знищення танків на полі бою досягли такого рівня,що танки стають все менш потрібними у сучасній війні.До речі в Україні теж ці розробки досить пристойні і досить вдало себе показують на війні на сході країни.
Та все рівно харків'яни і всі інші,хто приклав знання і руки,щоб появилися "Оплоти"-молодці.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Засоби знищення танків на полі бою досягли такого рівня,що танки стають все менш потрібними у сучасній війні.До речі в Україні теж ці розробки досить пристойні і досить вдало себе показують на війні на сході країни.
Та все рівно харків'яни і всі інші,хто приклав знання і руки,щоб появилися "Оплоти"-молодці.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

... визнали одним із кращих у світі ...
Хто визнав?

Гарний танк. Український.
Танкобудівникам респект.

Але передрук з телепрограми не гарантує повноти і достовірності інформації ;)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цар танк Миколи Лебеденка 1914 рік.
Ще сто років тому українці зналися на танках.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

При всій моїй патріотичності я скептично ставлюся до подібних рекламних матеріалів.
Проскочу повз тих, які "милуються на міжнародних виставках"... Хай собі милуються. Зупинюся на тих, хто "захоплюються на полі бою"...
Почну з дивного порівняння: "Боєздатність однієї одиниці прирівнюють до можливостей цілої роти солдатів".
На мій погляд порівнювати танк треба з аналогічними танками союзників і потенційних противників! Порівнювати по всім параметрам! Перш за все з російськими танками, а також танками ФРН, США, Ізраїлю.
Далі... Фраза "...витримувати обстріл практично всіх сучасних боєприпасів..."
А конкретно !? Які протитанкові засоби і з якої відстані витримує танк !?
На яку відстань гармата танку впевнено вражає ціль ?
І так далі...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Друзі, це ж не аналітична стаття, а тільки нагадування про те, що українці можуть робити передову зброю, причому в умовах тотального саботажу з боку держави.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Що таке саботаж та саботажники? Це вельми цiкава тема.

Свого часу Леонiд Кравчук прийшов був на Загальнодержавнi Збори Народного РУХу, прийшов за пiдтримкою. Вiн фактично запропонував РУХу бути партiєю влади, а отримав публiчну обструкцiю прямо пiд час свого виступу влаштовану пiд схвальнi вигуки Чорновола (Царство йому Небесне). Пiсля чого почалася загальнодержавна колoтнеча, яка закiнчилася його добровiльною вiдставкою та обранням Кучми. Й хто тут саботажник?

Порiвняймо iз Польщею, де генерал Ярузельский, Адам Мiхник та Лех Валенса домовилися заради незалежностi Польщi (щоб на вулицях Варшави не було совдепiвських танкiв) вже пiсля введення Ярузельським вiйськового стану.

Хай Буде!