Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна посіла перше місце в Європі в галузі IT-аутсорсингу

Категорія:

 IT-аутсорсинг представляє собою передачу робіт з підтримки, обслуговування та модернізації ІТ-інфраструктури в руки спеціалізованих компаній, які займаються програмуванням, створенням сайтів, розробкою, супроводом програмного забезпечення та обслуговуванням техніки.

На сьогоднішній день в Україні налічується близько 100 тисяч IT-фахівців, кількість яких може збільшитися вдвічі протягом наступних 4 років, повідомляє УНІАН з посиланням на портал IT Outsoursing News.

"Україна стала першою країною в Європі в галузі IT-аутсорсингу і розробки програмного забезпечення", - йдеться в повідомленні порталу.

"Україна має найбільше і найбільш швидко зростаючу кількість IT-фахівців в Європі; очікується, що її IT-інженерна робоча сила до 2020 року зросте майже вдвічі – до 200 тисяч", - повідомляє IT Outsoursing News.

В Україні працює понад 100 науково-дослідних (R&D) центрів таких світових високотехнологічних компаній, як Cisco, Oracle, Rakuten, Samsung. При цьому найпопулярнішим містом для відкриття науково-дослідних центрів є Київ, в якому їх сконцентровано більше половини. Слідом за Києвом за рівнем популярності йдуть Дніпропетровськ, Львів, Одеса, Харків і Вінниця.

За даними IT Outsoursing News, обсяг експорту українського програмного забезпечення до 2015 року сягнув щонайменше 2,5 мільярда доларів. При цьому близько 80% послуг надаються клієнтам зі США.

"Сполучені Штати залишаються найбільшим партнером України для спільної науково-дослідної діяльності (близько 45%), за якими слідують країни ЄС та Ізраїлю", - йдеться у повідомленні.

Згідно доповіді "Глобальний звіт про розвиток інформаційних технологій - 2015", складеному Всесвітнім економічним форумом, Україна посіла 71-е місце в світі за рівнем розвитку інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), піднявшись за рік на 10 позицій порівняно з торішнім показником (у 2014 році в цьому рейтингу Україна посідала 81-е місце). При формуванні рейтингу організація розрахувала Індекс мережевої готовності, який характеризує рівень розвитку ІКТ в 143 країнах світу.

У лютому 2016 року 4 українські компанії SoftServe, Eleks, Miratech і Softengi потрапили до міжнародного списку кращих аутсорсингових компаній в світі. До списку світових лідерів потрапили також такі провідні світові IT-компанії з R&D–центрами в Україні, як EPAM (США), Luxoft (Швейцарії), Ciklum (Данія), Intetics (США), TEAM International Services (США) Softjourn (США).
 

Наші інтереси: 

Україна має здійснити технологічний прорив.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Аутсорс явище тимчасове. Коньюнктура ринку зараз сприятлива. Але все може змінитися. Виграють продуктові компанії.
Сотня дослідницьких центрів -- добра новина.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Аутсорс явище тимчасове. Коньюнктура ринку зараз сприятлива. Але все може змінитися. Виграють продуктові компанії.
Сотня дослідницьких центрів -- добра новина.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.