Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Литві відкрили найбільший вітропарк у Прибалтиці потужністю 73,5 МВт

У Литві запустили в експлуатацію найбільший в країнах Прибалтики вітропарк з щорічним виробітком електроенергії 200 ГВт-год 

Це є майже чверть виробленої вітроенергетичними установками Литви електроенергії в минулому році, або близько 2% від загального споживання електроенергії в країні, повідомляє eco town із посиланням на VZ.lt.
 
Парк з 30 вітротурбін розмістився на площі 2500 га (на території Пагегяйського самоврядування, Тауразький повіт). Висота їх веж сягає від 73 до 134 метрів.
 
Загальна потужність вітропарку становить 73,5 Мвт. За рік він генеруватиме стільки електроенергії, скільки в середньому споживає 35 тис. домогосподарств. 
 
Загальна сума інвестицій у будівництво парку склала 110 млн євро. За будівництво відповідала місцева енергетична компанія Amberwind. 
 
«У Пагегяйському самоврядуванні дмуть сильні вітри. П'ять років тому було вирішено купити тут землю і почати будувати електростанції. Будівництво парку тривало всього два роки, а зараз він приєднаний до електромережі і постачає споживачам електроенергію», - зазначають у компанії. 
Наші інтереси: 

Треба брати приклад з Литви. І не тільки у галузі відновлюваної енергетики. Мова, культура, зовнішня політика - те, що відрізняє Україну і Литву!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи