Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

100 млн. домогосподарств до 2020 року зможуть функціонувати виключно на енергії сонця

Сонячна енергія буде особливо актуальною для малозабезпечених сімей у віддалених регіонах Африки та Азії. Експерти зазначають, що на сьогоднішній день близько 1,2 млрд. людей не мають доступу до надійного та постійного джерела електроенергії. Ще 1 млрд. підключені до національної, проте нестабільної, енергомережі. 

Згідно з даними нового дослідження Bloomberg, майже 100 млн. домогосподарство в усьому світі до 2020 року зможуть функціонувати виключно на енергії сонця. 
 
Таке припущення аналітики зробили з огляду на значне зростання ринку сонячних батарей для приватного користування. 
 
Ринок таких сонячних установок виріс до $700 млн за останні десять років, коли ніша домашніх фотоелектричних установок практично не існувала.
 
Очікується, що до кінця 2020 року цей напрямок збільшиться до $3,1 млрд. 
 
Сонячна енергія буде особливо актуальною для малозабезпечених сімей у віддалених регіонах Африки та Азії. Експерти зазначають, що на сьогоднішній день близько 1,2 млрд. людей не мають доступу до надійного та постійного джерела електроенергії. Ще 1 млрд. підключені до національної, проте нестабільної, енергомережі. 
 
За оцінками аналітиків, такі сім’ї витратили близько $ 27 млрд. на небезпечні та досить примітивні методи освітлення – свічки, гасові лампи та інші засоби. 
 
Таким чином, попит на більш сучасні та надійні джерела електроенергії стрімко зростає. І напрямок сонячної енергетики стане ще більш популярним на ринку приватного користування. 
Наші інтереси: 

Все вказує на те, що нам не потрібний російський газ та будь-який газ, який добувається із Землі. Україна цілком може себе забезпечити сонячною та вітровою енергією (особливо, південь України).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи