Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Лондоні готують випробування машин без водіїв

Кожен автомобіль зможе перевозити шістьох пасажирів. Однак під час випробувального періоду в ньому має перебувати стюард, який контролюватиме хід поїздки й зможе натиснути аварійну кнопку у випадку якихось проблем.

Вчені готуються випробовувати на вулицях Лондона машини, які здатні їздити без водіїв. За принципом своєї роботи вони нагадуватимуть автономні електрокари, які вже працюють в аеропорту Хітроу.

Наразі група, яка відповідає за проект, працює над адаптацією таких автівок для руху по міських дорогах, повідомляє кореспондент з технологій Джейн Вейкфілд.

Остаточну конструкцію транспортних засобів ще не затверджено, але вже відомо, що для їхнього руху будуть непотрібні спеціальні доріжки.

Вартість проекту складає 8 млн фунтів.

Одним з перших місць, де випробовуватимуть автономні машини, а також реакцію людей на них, стане Гринвіч. Тести пройдуть також у Бристолі, Ковентрі і Мілтон-Кінзі.

Маршрути для сімох машин, які курсуватимуть у Гринвічі, ще проробляються, однак уже відомо, що вони проходитимуть житловими районами, біля однієї зі станцій метро, повз офісні центри та стадіон O2 Arena.

Електрокари у Хітроу працюють уже п'ять років. За цей час вони перевезли між автостоянкою й одним з терміналів 1,5 млн пасажирів, намотавши 3 млн км.

Виробництво

За конструювання й тестування машин відповідатиме британський автовиробник Westfield Sportscars, автомобільна компанія Heathrow Enterprise розроблятиме необхідне програмне забезпечення, а фірма Oxbotica, яка спеціалізується на робототехніці, забезпечуватиме машини мапами й датчиками для безпечного руху.

Випробування триватимуть три місяці. Спочатку у них братимуть участь спеціально запрошені користувачі, а пізніше - всі охочі.

Кожен автомобіль зможе перевозити шістьох пасажирів. Однак під час випробувального періоду в ньому має перебувати стюард, який контролюватиме хід поїздки й зможе натиснути аварійну кнопку у випадку якихось проблем.

Тестування має показати, чи сприймають і довіряють люди такому виду транспорту, та як він функціонуватиме в умовах міста, розповів ВВС технічний директор проекту професор Нік Рід.

"Цей транспорт вже проїхав мільйони миль, й зараз ми маємо витягти його зі спецдоріжок і модернізувати для використання на твердому покритті", - пояснив професор Рід.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи