Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські молочні компанії отримали дозвіл на експорт до ЄС

Європейська комісія надала 10 українським виробникам молочної продукції доступ на ринок ЄС з 10 січня 2016 року. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька на своїй сторінці у Facebook.

15122901r.jpg

Фото: "День"

"Для наших підприємств відкрито експорт молока та молочних продуктів в ЄС. Вони зможуть експортувати свою продукцію вже з 10 січня. Отже, ми зробили ще один крок по диверсифікації поставок молочної продукції. Нашій молокопереробній галузі сьогодні найважче. Адже саме молочники багато років були сильно зав'язані на ринку Росії. Крім того, війна на Донбасі та окупація Криму призвели до скорочення внутрішнього ринку приблизно на 20%. Тому рішення ЄС — це дуже велика допомога для молокопереробної галузі України.

Останнім часом лунало багато звинувачень на адресу нашої команди і наших партнерів з ЄС щодо того, що ринок Європи так і залишається закритим. Сьогоднішнє рішення — пряме свідчення того, що реалії – інші. Це реальна перемога України! І це чудовий подарунок на Новий рік всій нашій команді, яка працювала над реалізацією плану по збільшенню експорту! 

Офіційно:

The European Commission has published the Decision to include the Ukrainian milk and dairy processing factories on the official list of approved exporters to the EU. The updated list comes into effect on 10 January 2016.

Згідно зі списком, опублікованим на сайті Єврокомісії, до переліку увійшли компанії "Люстдорф" (Вінницька область), "Молочний дім" (Дніпропетровська область), "Лакталіс - Миколаїв", "Гадячсир" (Полтавська область), Львівський холодокомбінат, "Менський сир" (Чернігівська область), "Роменський молочний комбінат" та його філія у Недригайлові (обидва - Сумська область), "Золотоніський маслоробний комбінат" (Черкаська область) і філія Яготинського маслозаводу "Яготинське для дітей" (Київська область).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи