Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Семикласник з Рівного винайшов куленепробивну каску

Світ:

Така каска здатна витримати потрапляння кулі чи осколка під будь-яким кутом. На Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої Академії наук України таку каску відзначили як один з вдалих винаходів, пише Голос України

Така каска має горбистий профіль, за виглядом схожа на ті, які зараз використовують в армії. 

Заслужений винахідник України Віктор Бернацький і його учень семикласник Павло Стельмах розробили модель каски, яка має значно виший від звичайної ступінь захисту від куль, повідомляє Громадське.Волинь.

Головна її відмінність у поверхні – вона не сферична, а покрита правильними пірамідками. Від того, кажуть науковці, куля, або осколок завжди влучатимуть під кутом і будуть рикошети. Таким чином імпульс буде зменшуватися.

Віктор Бернацький зробив математичні розрахунки, а його учень Павло Стельмах працював над макетом. Поки що це звичайна каска, покрита пластиліновими пірамідками. Згодом з цього макету віділлють форму. Винахід вже запатентували і чекають замовника.

Військові оперативного командування «Захід» схвально оцінюють роботу своїх земляків. Кажуть, що така каска і справді здатна врятувати життя солдата. Коли модель віділлють з кевлару, або бронесталі, вона пройде випробування на міцність.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи